Kristilliseen lastenkirjaan perustuva elokuva elokuvateattereihin kesällä

 

Olli, Ruttu ja Minni oppivat kesäleirillä, että aina voi rukoilla. Kuvakaappaus elokuvan trailerista.

Tytti Salon kristilliseen lastenromaaniin perustuva elokuva elokuvateattereissa 2.7.2021 alkaen.

Imagery Finlandin tuottamassa JP ja murtovaras -lastenseikkailuelokuvassa Sallikkalan kuntaa piinaa sarja murtovarkauksia, ja luvattomalle yöseikkailulle lähtenyt lapsikolmikko luulee nähneensä varkaan itse teossa. Ollin, Rutun ja Minnin kesäloma saa aivan uuden käänteen, sillä heidän on perustettava salapoliisitoimisto ja ratkaistava juttu — jos vanhemmat saisivat tietää, luvassa olisi loppukesäksi ainakin ”kaverikielto, pelikielto, karkkikielto ja puhelinkielto”.

JP ja murtovaras -elokuva perustuu Tytti Salon samannimiseen lastenromaaniin (Päivä, 2019). Kyse on hauskasta lastendekkarista, joka sisältää paljon hersyvää huumoria ja jännitystä. Jännittävissä tilanteissa lapsikolmikko Olli, Ruttu ja Minni laittavat käytäntöön seurakunnan kesäleirillä oppimaansa ja rukoilevat Jeesukselta apua. Näin elokuvassa käsitellään lapsenmielisesti myös kristillisiä teemoja, kuten uskoa ja rukousta.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Elokuva kuvattiin kesällä 2020 Lapinlahdella Pohjois-Savossa. Ohjauksesta vastaa Jani Korhonen, käsikirjoittajana toimii alkuperäisen lastenromaanin kirjoittaja Tytti Salo ja tuottajana Samuel Grönholm. Elokuvan lapsinäyttelijät ovat Kerttu Huovinen, Nooa Rönkkö ja Veikka
Huttunen.