Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Joukko venäläisiä evankelisten kirkkojen työntekijöitä ja muita kristittyjä vetoaa Venäjän johtoon sotilasoperaation lopettamiseksi

 

Kuvituskuva: Istock

Venäjällä julkaistiin viime lauantaina 19.3. vetoomus jossa 78 venäläistä kristittyä vetoaa venäläisiin sodan lopettamiseksi. Vetoomuksessa kehotetaan viranomaisia lopettamaan sotatoimet Ukrainassa.

Seurakuntalainen julkaisee Venäjän evankelisten kirkkojen palvelijoiden venäläisille kohdistetun vetoomuksen kokonaisuudesssaan. Vetoomus on poistettu useimmilta verkkosivuilta heti sen julkaisemisen jälkeen. Vetoomus löytyy kuitenkin vielä Ukrainassa toimivalta Kristuksen rakkaus -Facebook-ryhmästä, johon kuuluu 36 000 jäsentä.

”Rakkaat kansalaiset!

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Armeijamme suorittaa täysimittaista sotilasoperaatioita toisessa maassa pudottamalla pommeja ja raketteja naapurimme Ukrainan kaupunkeihin. Uskovina arvioimme, että kyseessä on vakava veljesmurhan synti – Kainin synti, kun hän nosti kätensä veljeään Abelia vastaan.Mikään poliittinen intressi tai tavoite ei voi oikeuttaa viattomien ihmisten kuolemaa. Vanhat miehet, naiset ja lapset kuolevat. Sotilaat molemmilla puolilla kuolevat, kaupungit ja infrastruktuuri tuhoutuvat. Sotilaallisten kohteiden lisäksi ammukset ja pommit tuhoavat sairaaloita, siviilirakennuksia ja asuinrakennuksia. Monet ihmiset ovat paenneet sotaa, sota-alueet ovat humanitaarisen katastrofin partaalla.Verenvuodatuksen lisäksi hyökkäys itsenäiseen Ukrainaan loukkaa sen kansalaisten itsemääräämisoikeutta. Kansojemme välille kylvetään vihaa, mikä luo vieraantumisen ja vihamielisyyden kuilun tuleville sukupolville. Sota ei tuhoa vain Ukrainaa, vaan myös Venäjää – sen kansaa, taloutta, moraalia ja tulevaisuutta.Raamattu kehottaa meitä ”varjelemaan kätemme pahasta ja etsimään rauhan teitä” ja varoittamaan, että ”Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.”. (Gal. 6:7) Jos todella haluamme rakentaa hengellisille arvoilla, nyt on äärimmäisen tärkeää kuunnella Jeesuksen Kristuksen sanoja: ”Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat.” (Matt. 26:52) Raamatussa sanotaan myös: ”Milloin pahaa tekoa ei pian seuraa rangaistus, ihmiset rohkaistuvat pahantekoon.” (Saarnaaja 8:11) Mutta Jumalan tuomio on puolueeton ja väistämätön.Tänään on koittanut hetki, jolloin meidän jokaisen on puhuttava asioista niiden oikeilla nimillä. Kun meillä vielä on mahdollisuus välttää rangaistus ja estää maamme romahtaminen. Meidän täytyy katua sitä, mitä olemme tehneet ennen kaikkea Jumalan edessä ja sitten myös Ukrainan kansan edessä. Meidän on luovuttava valheista ja vihasta. Kehotamme maamme johtoa lopettamaan tämän järjettömän verenvuodatuksen!Venäjän evankelisten kirkkojen palvelijat:

1. Iltšenko Juri, Habarovsk2. Kokora Eugene, Novorossiysk3. Kravtsev Andrey, Naltšik4. Nosach Roman, Pietari5. Markevich Aleksei, Moskova6. Togobitsky Pavel, Berdsk7. Fast Victor, s. Solnechny8. Shaifulin Igor, Novosibirsk9. Tšernyavski Mihail, HabarovskAllekirjoitukset:1. Irjupin Sergei, Rostov-on-Don2. Sipko Juri, Moskova3. Michale Vladislav, Kizlyar4. Mikhailov Aleksanteri, Cheboksary5. Mizichenko Dmitry, Uljanovsk6. Janis Tsirtautas, Ryazan7. Korovushkin Igor, Pietari8. Korovkina Olga, Lyubertsy9. Shulga Ivan, Moskova10. Morozov Vjatšeslav, Viipuri11. Zakharov Konstantin, Pietari12. Tatarinova Alla, Ryazan13. Makarenko Ivan, Pietari14. Rybakova Ksenia, Pietari15. Kudrjavtsev Aleksanteri, Pietari16. Ratkin Albert, Kaluga17. Dosova Shirinai, Moskova18. Tihonov Dmitri, Ozersk19. Zinchuk Sergey, Teikovo20. Karman Elena, Novosibirsk21. Jevgeni Filatov, Novokuznetsk22. Pavlyuk Stepan, Uljanovski23. Markevich Maxim, Ufa24. Zaitseva Olga, Iževsk25. Ivanov Aleksanteri, Novosibirsk26. Ermakovich Denis, Novorossiysk27. Ryaguzov Victor, Samara28. Tovstopyat Kristina, Pietari29. Barkovskaja Irina, Pietari30. Cherenkov Pavel, Voronezh31. Shaifulin Roman, Novosibirsk32. Victor Semukhin, Akhtyrsky33. Kornilova Marina, Moskova34. Sipko Pavel, Moskova35. Salpagarov Dinislam, Karachaevsk36. Gelyastanov Juri, Pjatigorsk37. Zhuravlenko Tatiana, Akhtyrsky38. Dushakov Evgeny, Joškar-Ola39. Miskevich Maria, Moskova40. Eloton Tanya, Blagoveshchensk41. Mitrofanov Danil, Samara42. Voronin Valeri, Astrakhan43. Batylin Nikolai, Moskova44. Jegorov Evgeny, Rostov-on-Don45. Tsvirinko Mihail, Gostagaevskaya46. Ivanov Andrey, Pietari47. Ivanov Andrey, Belgorod48. Kiver Aleksei, Gelendzhik49. Kiver Olga, Gelendzhik50. Pronin Dmitry, Pietari51. Markevich Artyom, Moskova52. Pilipenko Andrey, Moskova53. Igor Popov, Saratov54. Ryabikin Vadim, Pietari55. Markevich Vladimir, Moskova56. Kozorezov Vasily, Nižni Novgorod57. Kirsanova Olga, Blagoveshchensk58. Lena Guts, Kaukasus59. Sergienko Gennadi, Moskova60. Kurmanin Eduard, Novocheboksarsk61. Bokoch Mikhail, Pietari62. Vinokurov Aleksanteri, Pietari63. Parkhomenko Sergey, Samara64. Tsap Alexander, Moskova65. Sherin Mihail, Krasnojarsk66. Kolesnik Valeri, Tjumen67. Somov Konstantin, Anapa68. Morozov Valeri, Pietari69. Orekhovskaja Nina, Akhtyrsky

Tekstiin korjattu 22.3. klo 13.11,  että Facebook-ryhmä toimii Ukrainassa.