Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta

Jonon hännillä olevien kristittyjen tavoittaminen – Podcast

 

Intian kristittyihin kohdistuva painostus on kasvanut kiihtyvällä vauhdilla. Maailmanlaajuisen koronavirusepidemian seurauksena monet heistä näkevät nyt lisäksi nälkää.

Avun vieminen perille on vaikeaa tiukkojen rajoitusten tähden, mutta uskollisten tukijoidemme ansiosta Open Doorsin yhteistyökumppanit ovat voineet viedä ruokaa ja hätäapua kärsiville sisarillemme ja veljillemme vainosta ja sairastumisen uhasta huolimatta.

Ei sunnuntaijumalanpalvelusta, ei kolehtia, ei tuloja, ei ruokaa. Tämä on ongelma, jonka monet intialaiset pastorit ja seurakuntien johtajat kohtaavat koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten alla, eikä seurakuntalaisten tila ole sen parempi. Monet elävät kädestä suuhun eivätkä voi saada tuloja lähtemättä kotoaan. Vainotut kristityt perheet elävät nyt vainon lisäksi nälässä.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

”Riskeinämme ovat tartunta ja vainon kohteeksi joutuminen.”

”Ei ole kyse vain yhdestä tarinasta. Tai neljästä tai viidestä. Tämä on lähes jokaisen perheen tarina”, kertoo Open Doorsin paikallinen kumppani Heena*. ”Ihmisillä ei ole rahaa ostaa ruokaa perheilleen. Se on erittäin surullista. Monet ovat riippuvaisia pienyrityksien toiminnasta tai työskentelevät päivätyöntekijöinä. Tilanne vaikuttaa heihin kaikkiin, kenelläkään ei ole ruokaa.”

Jokainen apupaketti on toivon lahja.

Ei seurakuntaa, ei ruokaa.

Salaa uskovat tietävät, millaista on elää eristyksissä, erossa perheestä ja yhteisöstä. Nyt eristys tarkoittaa myös eristystä hätäavusta. Intian kristityt kohtaavat usein kaksinkertaisen riskin kriisitilanteissa, koska heidät jätetään avunsaannissa jonon viimeisiksi. 

”Kun vihdoin pääsemme perheiden luokse, tunnemme suurta iloa.”

Hallinnon hätäapu annetaan kylien vanhimpien jaettavaksi, ja he saattavat kieltäytyä jakamasta apua kristityille. Kriisin tullessa moni kristitty huomaakin jäävänsä ilman yhteisön apua. 

Open Doors on ollut huolestunut äärinationalismin vaikutuksista Intiassa jo pitkään. ”Jos et ole hindu, et ole intialainen” on nationalistien julistus. Kääntymistä vastustavat lait tekevät kristittyjen arjesta vaikeaa ja omankädenoikeutta käyttävät ihmiset aiheuttavat heille jatkuvaa väkivallan pelkoa.

Voisi kuvitella, että ulkonaliikkumista rajoittavat säädökset vähentäisivät Intian kristittyihin kohdistuvaa väkivaltaa. Open Doorsin yhteistyökumppanit ovat kuitenkin huolissaan siitä, että kriisi antaa äärihinduille mahdollisuuden ottaa kristityt kohteikseen jopa aiempaa enemmän.

Jatkuvan tukenne ja rukouksenne ansiosta Open Doorsin kumppanien on mahdollista jatkaa haavoittuvaisten ja eristyneiden kristittyjen tavoittamista.

Nokkela lähestymistapa

Open Doorsin auttamisverkostolla on hyvät mahdollisuudet tavoittaa kriisiapua tarvitsevia. Taloudellisen tuen ansiosta ruokaa on ollut mahdollista viedä eristetyille kristityille, joilla ei ole muuta avunlähdettä.

Eristys tuo kuitenkin mukanaan erityisiä haasteita. Käytännön ongelmien ilmetessä tiimien on oltava nokkelia ja muutettava lähestymistapaansa viikosta toiseen.

Yksi verkostomme kumppaneista kertoo: ”Meidän on löydettävä turvallinen paikka vainottujen kristittyjen tapaamiselle. Heitä on autettava niin, ettei kukaan saa tietää siitä. Jos apua tarvitsevien perheiden ei ole mahdollista tulla tapaamaan meitä, me yritämme tavoittaa heidät. Joskus yhden vainotun perheen tavoittamiseen menee kokonainen päivä ja matkallamme on paljon esteitä.”

Toivon jakaminen

Voit varmasti kuvitella, että iso osa tavallisesta toiminnastamme on keskeytynyt ja viivästynyt koronakriisin aikana. Tämän seurauksena Open Doors on päättänyt pidentää alunperin kaksivuotista Intian kampanjaansa. Tarkoituksena on mahdollistaa paikallisten kumppaneittemme avustustoiminnan laajentuminen kaksin- tai jopa kolminkertaiseksi nykyisestä.

”Joskus yhden vainotun perheen saavuttamiseen menee jopa kokonainen päivä.”

Päämäärämme on vahvistaa seurakuntaa tarjoamalla pastoreille ja seurakuntalaisille koulutusta vainoista selviytymiseen sekä auttaa heitä tiedostamaan lailliset oikeutensa. Haluamme auttaa kristittyjä löytämään uskon voiman vainoista huolimatta.

Open Doors tulee jatkamaan Intian kristittyjen tukemista niin kauan kuin apua tarvitaan. Teidän tukenne tekee tämän mahdolliseksi. Tiedämme myös, miten arvokasta työ on.

Yksi kumppaneista kertoo: ”Riskeistä huolimatta koemme paljon iloa, kun vihdoin pääsemme perheiden luokse. Usein ihmiset itkevät vuolaasti kiittäessään Open Doorsin tukijoita ja Jumalaa saamastaan avusta.”

*nimi muutettu turvallisuussyistä

Syrjintä jatkuu koronakriisin aikana, mutta Jumala vastaa yhä kansansa rukouksiin.

RUKOILE

  • Uskovien puolesta, joilla ei ole rahaa ostaa tarvitsemaansa ruokaa.
  • Seurakunnan puolesta, jotta he saisivat kriisin aikana mahdollisuuden osoittaa lähimmäisilleen Kristuksen rakkautta käytännön teoilla.
  • Seurakunnalle mahdollisuutta toimia suolana ja valona paniikin ja yhteiskunnallisen epävarmuuden keskellä.
  • Seurakunnalle keinoja tukea eristyksissä olevia uskovia, erityisesti vanhuksia. Rukoile myös, että seurakunta keksisi luovia tapoja kokoontua.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen

Aiheet

,