Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Henna Nieminen teki levyn, joka laulattaa rakkaita virsiä

 

Monitaiteellinen Henna Nieminen säveltää, soittaa, sovittaa, laulaa, opettaa, evankelioi, kirjoittaa runoja ja johtaa kuoroja. Hänellä on myös kanttorin pätevyys.

Lapinjärveläinen evankelista-gospelmuusikko Henna Nieminen julkaisi keskellä korona-aikaa uudentyyppisen levyn, jonka kanssa on helppo laulaa virsiä sekä kotona että tilaisuuksissa, joihin ei löydy säestäjää.

Idea virsilevystä syntyi alun perin seurakuntatyössä, jossa Henna havaitsi, ettei kanttori aina ehdi säestäjäksi kaikkiin toivottuihin tilaisuuksiin.

Kun koronapandemia tänä vuonna tyhjensi keikkakalenterin, artisti päätti yllättävästi vapautuneella ajalla tarttua toimeen.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Toukokuussa ilmestyi tuplalevy, joista toisella Henna laulaa 25 suomalaisille tuttua ja rakasta virttä. Toisella levyllä samat virret soivat ilman laulua kauniisti sekä selvästi ja yksinkertaisesti soitettuina niin, että kuulijoitten on itse helppo laulaa ”päälle”.

– Uskon, että levy on jo innostanut ihmisiä kotona virsilauluun, kun yhteisiä tilaisuuksia siihen ei ole ollut.

Henna toivoo, että levy voisi olla hyödyksi myös papeille ja diakoneille sellaisissa hartauksissa, palvelukotikäynneillä tai merkkipäivätilaisuuksissa, joihin kanttori ei työkiireiltään ehdi.

Tuplalevyllä Henna laulaa ja soittaa pianoa. Laulajana esiintyy myös Janne-Tapani Simola. Viululla taituroi Henrik Perelló.

Virsistä mukana ovat 1, 13, 15, 21, 27, 30, 61, 77, 78, 88, 104, 135, 275, 318, 338, 341b , 377, 397, 462, 490, 548, 571, 584, 631a ja 971.

Yksi näistä on levyn nimikkovirsi Kun on turva Jumalassa.

Kirkkomuusikoksi pätevöitynyt Henna kävi viime vuonna evankelistakoulutuksen Perheniemen evankelisella opistolla ja päätti jättäytyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

Vuoden 2019 aikana hän teki reilut 130 keikkaa ja niitä oli runsaasti tilattu kuluvallekin vuodelle, mutta korona-aika muutti kaiken.

– Mietin tosissani, onko Jumalan tahto, että pysähtyisin nyt. Sitten vahvistuin Raamatun sanoista: Menkää ja tehkää! Niin päätin julkaista tämän yhteislauluun sopivan virsilevyn, joka oli ollut työn alla marraskuusta lähtien.

Yleensä levyn julkaisuun liittyy konserttikiertue, mutta sen sijaan Henna ahkeroi sosiaalisessa mediassa ja sähköposteja lähettäen.

Nyt keikkakutsuja on jälleen alkanut tulla hiljakseen.

Heinäkuussa Hennan musiikillista lahjoista pääsevät osallisiksi kuusankoskelaiset rippileiriläiset.