Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Parempi avioliitto ry loikkasi onnistuneesti digiin: Toinen verkkokurssi tulossa

 
Hanna Ranssi-Matikainen ja Pekka Matikainen verkkokurssistudiossa.

Hanna Ranssi-Matikainen ja Pekka Matikainen juontavat verkkokurssit. Studio on Helsingin Munkkiniemen kirkolla ja teknisestä toteutuksesta vastaa Verkosto-seurakunnan tiimi. (Kuva: Minna Tuominen)

Kesäkuun puolivälissä pidetty Lähemmäs-verkkokurssi oli Parempi avioliitto ry:n ensimmäinen digikurssi. Heinäkuun 11.-17. päivä hypätään Syvemmälle toisessa verkkotapahtumassa.

Lähemmäs-verkkokurssi 13.-14.6. tehtiin nopealla aikataululla koronan peruutettua kesän tapahtumat.  Kurssille löysi tiensä lähes 300 osallistujaa.

Parempi avioliitto ry on tunnettu tapahtumiensa vertaispienryhmistä. Lähemmäs-kurssilla pienryhmät korvattiin pariohjauksella, jossa osallistujapari sai halutessaan varata keskusteluajan ohjaajaparilta Zoom-videoneuvottelun välityksellä. Palautteiden perusteella videon välityksellä syntyi aito yhteys ja parit kokivat saaneensa apua ja tulleensa kohdatuiksi.

KRS Krito 10.-23.6.

Syvemmälle-tapahtumassa sukelletaan syvempään yhteyteen

Tulossa on vielä toinen verkkokurssi, Syvemmälle-parisuhdetapahtuma verkossa. Kuuteen kurssipäivään mahtuu tuttuja Pieksämäen Paremman avioliiton perheleirin teemoja avioliiton vaiheista, tunneilmaisusta, anteeksiannosta ja suhdetarpeista. Psykoterapeutti Maaret Kallio luennoi itsetunnosta ja perheterapeutti Elli Meklin mielen haasteista parisuhteessa ja perheessä.

Luentojen lisäksi kurssilaiset tekevät keskustelutehtäviä ja vapaaehtoisia toiminnallisia tehtäviä yhdessä puolisonsa kanssa sekä pääsevät halutessaan osallistumaan pienryhmään kerran päivässä iltapäivisin Zoom-verkkoyhteydellä.  Luennot ja tehtävät on myös mahdollista sijoittaa omaan aikatauluun sopiviksi, sillä luennot avautuvat liveen kurssiohjelman mukaisesti, mutta jäävät alustalle katsottavaksi tapahtuman loppuun asti.
– Olemme kiitollisia, että voimme palvella pareja tässäkin tilanteessa, jossa massatapahtumia ei ole mahdollista järjestää. Verkkokurssit ovat varmasti jäämässä jossain muodossa osaksi tarjontaamme, toteaa Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen.

Digitarjonta lisääntyy

Parempi avioliitto ry sai Stealta rahoituksen hankkeeseen, jossa muun muassa koostetaan yli neljän vuosikymmenen aikana kertyneestä mittavasta parisuhdeaineistosta materiaalipaketteja perhepiirien kokoontumiseen.
– Toivomme, että laadukkaat materiaalit alentavat kynnystä perustaa perhepiiri ja ihmiset innostuvat niiden järjestämisestä, Hanna Ranssi-Matikainen toivoo.

Yhdistys tekee työtään tunnetuksi myös sketsimäisellä videosarjalla Saritan ja Veikon seikkailuista:  Katkos vuorovaikutuksessa?, Rakkauden kielet, Riidasta rauhaan rakastavasti ja Suhdetarpeet. Videot on tuottanut turkulainen Kuvakenguru.