”Ennen kävin vain yhdessä jumalanpalveluksessa, mutta nyt olen mukana joka sunnuntai jopa viidessä”

 

Ivan Laptev kertoi Inkerin kirkossa tehdyistä uusista avauksista ja niiden tuomista siunauksista Lähetyksen kesäpäiville lähettämässään videotervehdyksessä. KUVA: Kuvakaappaus.

Inkerin kirkon piispa Ivan Laptev näkee koronapandemian synnyttämien innovaatioiden siunanneen seurakuntalaisia.

– Maailman historiassa on erilaisia aikakausia. Välillä on vaikeita aikoja, sotia ja kulkutauteja, välillä taas on rauhallisia aikoja, jolloin ihmiset alkavat sanoa, niin kuin Paavali kirjoittaa: ”Kaikki on hyvin, ei mitään hätää”.

Inkerin kirkon piispa Ivan Laptev muistuttaa, että meillä on vaarana nukahtaa hengellisesti. Kirkollekin voi käydä niin.

Jalohaukat vko 3 SMy

Hän näkee globaalin pandemian Jumalan kevyenä koputuksena maailman ovelle, kuin muistutuksena tärkeistä asioista. Pandemian kautta on havahduttu huomaamaan, että kaikki hyvä on lahjaa Jumalalta.

– ­Jumalan lahjaa on jopa hengitys, jonka Korkein on meille antanut, ja itse elämä!

Jumalan lahjaa on seurakunta, mahdollisuus kuulla Jumalan sanaa ja osallistua pyhään ehtoolliseen. Lahjaa on myös yhteys muiden ihmisten kanssa, vaikka saatamme pitää näitä asioita itsestään selvyytenä.

– Pandemia on muistuttanut meitä, kuinka paljon tarvitsemme kaikkea tätä.

Inkerin kirkossa pandemia havahdutti myös huomaamaan, kuinka paljon seurakunnissa oli yksinäisiä ja vanhuksia, jotka tarvitsivat tukea. Heille tarjottiin aineellista, henkistä ja hengellistä apua.

Lisäksi Inkerin kirkossa huomattiin verkon tarjoamat mahdollisuudet.

– Samalla tavoin, kuten uskonpuhdistuksen aikana vasta keksitystä painokoneesta tuli erinomainen väline evankeliumin välittämiseen, niin myös tämän pandemian aikana internet on antanut meille mahdollisuuden julistaa evankeliumia. Tässä näemme selvän Jumalan siunauksen.

Esimerkkinä Laptev kertoo jumalanpalveluksesta, johon normaalioloissa kokoontui seurakuntalaisia muutamia kymmeniä, mutta verkossa lähetettyä jumalanpalvelusta seuraa jopa tuhansia katsojia. Toinen suosittu innovaatio on ollut verkossa toteutettu Pastorin kyselyntunti.

– Näemme, että välimatkoista ja etäisyydestä huolimatta kirkko on tullut lähemmäksi. Ne tuhannet kilometrit, jotka erottavat seurakuntiamme ovat ikään kuin lyhentyneet.

– Moni seurakuntalaisemme todistaa, he ovat saaneet vielä enemmän siunausta päästessään kuulemaan useampia sananjulistajia ja kuultuaan Jumalan sanaa. Eräs sisar todisti, että aiemmin hän kävi yhdessä jumalanpalveluksessa sunnuntaisin, mutta nyt hän voi kuunnella neljä, jopa viisi jumalanpalvelusta”, Laptev iloitsee.

Katso Ivan Laptevin tervehdys suomalaisille Kylväjän kotisivuilta.

 
Kylvaja artikkelibanneri