Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hengelliset syventymispäivät laajeni viikon mittaiseksi tapahtumaksi

 

Tänä vuonna Raamattuopiston pihaan ei pystytetä juhlatelttaa. Riskiryhmiin kuuluvia kehotetaan osallistumaan Hengellisille syventymispäiville netin välityksellä.
Kuva on vuoden 2019 Syventymispäiviltä.

Raamattuopiston vuotuinen pääjuhla vietetään tänä vuonna sekä paikan päällä Kauniaisissa että kotikatsomoissa.

Suomen Raamattuopiston vuotuinen pääjuhla Hengelliset syventymispäivät järjestetään 17.8.-23.8. 2020 teemalla Ihmeellinen elämä. Maanantain ja viikonlopun osalta tapahtuman ohjelma toteutetaan koronavirustilanteen salliessa myös Raamattuopistossa Kauniaisissa. Paikan päällä osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, joka avautuu 10.8. osoitteessa syventymispaivat.fi.

– Syventymispäivät kasvoi nyt nelipäiväisestä tapahtumasta koko viikon mittaiseksi. Ohjelman striimaaminen nettiin mahdollistaa niidenkin osallistumisen, joilla ei ole edes mahdollisuutta tulla Kauniaisiin, Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen iloitsee.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Hengellisten syventymispäivien ohjelman aloittaa 17.8. Elämä-lehden paneelikeskustelu teemalla Ihmeellinen elämä – sen alusta loppuun. Tilaisuudessa elämän arvosta keskustelevat saattohoitoon erikoistunut ylilääkäri Tiina Tasmuth, sairaalapastori Kai Ojala sekä erikoislääkäri Anna-Stina Jääskeläinen. Keskustelua johtaa päätoimittaja Juha Vähäsarja.

Syventymispäivien ohjelmaan kuuluu raamattuopetuksia, konsertteja, yhteislaulua ja erilaisia aiheita käsitteleviä seminaareja. Lauantaina 22.8. on lasten ja perheiden oma juhla. Lauantaina kuullaan myös toiminnanjohtaja Lauri Vartiaisen linjapuhe, jossa käsitellään Raamattuopiston nykytilannetta ja luodaan katse tulevaan. Sunnuntaina vietetään juhlajumalanpalvelus ja siunataan uudet vastuunkantajat työhön.

Tapahtuman tilaisuudet striimataan Raamattuopiston nettisivujen kautta, ja osa niistä kuullaan Radio Dein aalloilla.

Lauri Vartiainen kommentoi Syventymispäivien teemaa sanomalla, että ”elämä on aina lahjaa”.

Jokaisen ihmisen elämä on Jumalalta saatu, tärkeä ja ihmeellinen.

Vartiainen jatkaa, että varsinainen Elämä on itse Jeesus Kristus.

– Jeesus sanoo olevansa ”Tie, Totuus ja Elämä.” Ja hän todella on ihmeellinen. Hän on kaiken kiitoksemme ja palvontamme arvoinen. Hänen nimessään tulemme koolle.

Koska elokuun mahdollisista kokoontumisrajoituksista ei ole vielä tiedotettu, Syventymispäivät varaudutaan tarvittaessa järjestämään kokonaisuudessaan verkossa.

Katso tapahtuman ohjelma ja muu info täältä

 
Artikkelibanneri perussanoma