Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jeesus-marssi täytti Helsingin ydinkeskustan

 

Jeesus-marssi kokosi kristittyjä Helsingin ydinkeskustaan. KUVA: Timo Granström

Koko perheen vappu -tapahtuman yhteydessä järjestetty Jeesus-marssi täytti vapunpäivänä kaksikymmentä vuotta. Tapahtuma ja marssi kokosivat järjestäjien mukaan Helsingin keskustaan 5000 osallistujaa. Marssin reitti kulki aiempien vuosien tapaan Senaatintorilta Esplanadin puiston ympäri ja Kauppatorin kautta takaisin Senaatintorille. Jeesus-marssin tarkoitus on koota kristittyjä yhteen ylistämään Jeesusta ja hänen rakkauttaan.

Ulla Pitkäselle tuli Jeesus-marssista hienot fiilikset. Hän oli mukana toista kertaa ja halusi marssimalla juhlistaa Jeesusta ja omaa uskoa muiden uskovien kanssa. Ulla oli myönteisesti yllättynyt sivustakatsojien suhtautumisesta marssiin ja iloitsi marssijoiden suuresta määrästä.
– Tulen taas ensi vuonna ja vielä paremmilla kengillä, kertoi Ulla uudet hieman hankaavat jalkineet jalassa.

Pastori Ulf Emeleus kantoi Jeesuksen ristiä marssin kärjessä jo yli kymmenen vuoden kokemuksella. Hän kertoi muutenkin olleensa vuosikausia aktiivisesti mukana tapahtuman järjestelyissä.
–  Jeesus ansaitsee julkisuutta, hän ei ole yksityisasia. Tämä marssi on hyvä tapa näyttää uskonsa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Helsingin lisäksi Jeesus-marsseja marssittiin ympäri Suomea mm. Tampereella, Vaasassa, Kokkolassa, Heinolassa, Lieksassa, Ikaalisissa, Oulussa, Joensuussa ja Tornionjokilaaksossa. Lisäksi Turussa järjestettiin rukouskävely ja Seinäjoella vappumissio.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)