Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jazzmessu tarjoaa erilaisen messukokemuksen

 

Uusi Ääni -kuoro on mukana jazzmessussa.

Jazzin säveliä kuullaan sunnuntaina 23.2. Pyhään Tuomaan kirkolla Oulussa pidettävässä jazzmessussa kello 12 alkaen. Messun musiikki koostuu virsiä myöten jazz-vaikutteisista teoksista ja sovituksista.

Messun pohjana on tunnetun brittiläisen säveltäjän Bob Chillcotin kuoroteos A Little Jazz Mass.
Jazzmessussa musiikin osuus on normaalia messua suurempi, ja puhetta on vähemmän. Perinteiset tekstit ja virret saavat iloisen ja raikkaan toteutuksen, kun kaikessa musiikissa kuuluu tyylillisenä elementtinä jazz. Messun toteutus noudattaa muuten normaalia jumalanpalveluksen kaavaa.
Harvemmin kirkossa kuultava jazzmessu vaatii omat osaajansa sen toteuttamiseen. ” Pianisti Harri Laakkonen on tehnyt messun virsiin jazz-sovitukset pianolle, kontrabassolle ja yksiääniselle kuorolle”, kertoo konsertin toteuttamisessa mukana oleva kanttori Tommi Hekkala.
Jazz musiikkityylinä luo messuun oman rennon tunnelmansa ja messun toivotaankin houkuttelevan paikalle myös harvemmin kirkossa käyviä ihmisiä. ” Musiikkityylistä riippumatta messussa on sana ja sakramentit läsnä, paikka rukoukselle ja hiljentymiselle, mutta myös erityisesti musiikin kautta paikka ilolle ja riemulle. Jos messuun tulijoiden tekee mieli liikkua musiikin mukana, se on täysin sallittua”, huomauttaa Hekkala.
Jazzmessun toimittaa Anna-Leena Häkkinen. Musiikista vastaavat kanttorit Tommi Hekkala ja Anu Arvola, Uusi ääni -kuoro sekä Harri Laakkonen (piano) ja Ari Kivelä (kontrabasso).