Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Järjestö: Tiibetissä mittavaa herätystä

 

Buddhalaisia munkkeja Seran luostarissa Lhasassa Tiibetissä. Kuva: Colin Nisbet / Wikimedia Commons

Kristinuskoon kääntyneet munkit ovat herätyksen avaimia. Ensimmäisen uskoontulleen kiinnostuksen sytytti kristittyjen antama katastrofiapu.

Yli 200 000 tiibetiläistä on kääntynyt buddhalaisuudesta kristinuskoon vain noin vuoden aikana, kertoo Asian Access -järjestö.

Herätys alkoi, kun eräs buddhalaismunkki kääntyi kristityksi. Se tapahtui viime vuonna sen jälkeen, kun hän oli seurannut erään kristillisen avustusryhmän työtä ja rakkautta, jota nämä osoittivat alueella suurta tuhoa aiheuttaneen maanjäristyksen uhreja kohtaan.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kääntymyksensä jälkeen ex-munkista tuli pastori, ja hän sai myös näyn perustaa seurakuntaa eri puolilla aluetta sijaitseviin kyliin.

Nyt kääntyneitä munkkeja on jo 63 ja uudet seurakunnat kokoavat jo yli 200 000 ihmistä, Asian Access kertoo seurakuntien edustajilta saamiinsa tietoihin viitaten.

Suuri on herätyksestä kumpuaa juuri kristillisen avustustyön tekemästä vaikutuksesta, järjestön johtaja Joel Handley uskoo.

– He [paikalliset ihmiset] eivät nähneet buddhalaisten, hindujen tai muiden uskontojen edustajien auttavan raunioiden keskellä. Sen sijaan Jeesuksen seuraajat ovat viikko viikon jälkeen uhranneet oman elämänsä palvellakseen ja ovat toimineet Jeesuksen käsinä ja jalkoina, Handley sanoo Christian Today -verkkolehden uutisessa.

Kiinalle kuuluvassa Tiibetissä elää noin kolme miljoonaa ihmistä, heistä valtaosa buddhalaisia. Kristittyjä alueella on ollut entuudestaan arviolta korkeintaan 10 000.

 

Aiheet