Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ilta-Sanomat nosti otsikoihin rukousvastauksen

 

Eurooppa 3:n solisti Vesa Riihiluoma löytyi lopulta kotoaan. Kuva: Eurooppa 3

Kadoksissa ollut Eurooppa 3 –yhtyeen solisti, Vesa Riihiluoma, löytyi naapurin rukousvastauksen ansiosta eilen, varhain aamulla.

Ilta-Sanomat on viime päivät seurannut tiiviisti Eurooppa 3 –yhtyeen solistin kohtaloa. Lehden verkkosivuilla on nyt uutinen, joka kertoo solistin löytymiseen liittyvästä rukousvastauksesta.

Näin toimittaja Tuomas Manninen kirjoittaa artikkelissaan:

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Eurooppa 3 -yhtyeen solistin Vesa Riihiluoman naapuri Raimo Kaarima heräsi perjantaina epätavallisen aikaisin, jo ennen viittä.

– Herätin vaimoni ja sanoin, että nyt on pakko mennä, Raimo Kaarima kertoo Ilta-Sanomille.

Kaarimat ovat syvästi uskovaisia ihmisiä ja Piikkiön adventtiseurakunnan aktiivisia jäseniä. Kummallakin oli jo edellisenä iltana ollut tunne, että ”kotoaan kadonneeksi” ilmoitettu Vesa Riihiluoma saattaisi olla hyvin lähellä, vaikka etsintäpartiot olivat kulkeneet koirien kanssa pitkin lähiseudun metsiä ja rantoja ja Rajavartiolaitoksen helikopteri oli ollut ilmassa.

– Olimme rukoilleet puolisoni kanssa, että jollekin kirkastuisi ajatus, missä Vesa on, Kaarima kertoo.

Kirkastuminen alkoi huomaamatta, aluksi piilossa alitajunnassa. Myös Vesa Riihiluoman Panu-veli on adventtiseurakunnan jäsen. Rukoilijoita oli monia muitakin. Sitten rukouksiin saatiin vastaus: sisäisestä tunteesta ja aavistuksesta kasvoi ajatus, josta syntyi toiminta, jonka ansiosta Vesa Riihiluoma löytyi elossa.

– Siellä Vesan talossa on kattoluukku, kun mennään verannalta sisään. Ajattelin, että talon yläpohja pitää vielä tarkistaa, Kaarima kertoo.

Kaarima on hyvässä fyysisessä kunnossa. Hän vetää adventtiseurakunnassa äijäjumppaa.

– Muistelin, että se oli ollut auki, kun kävin edellisen kerran Vesan luona. Nyt se oli kiinni. Kaarima nousi luukusta välikatolle ja löysi Vesa Riihiluoman tajuttomana, mutta elossa.

– Hän hengitti hyvin ja pulssi tuntui. Soitin heti 112, Kaarima kertoo.

Kun Vesa Riihiluoman isä soitti Kaarimalle kiittääkseen löytäjää, hän käytti heti sanaa ”rukousvastaus”.

Näin ajatteli myös Panu Riihiluoma, kun IS haastatteli häntä. Kaarima ei kiistä. Hän kokee samalla tavoin.

– Se oli rukousvastaus. Vahva tunne, että Vesa onkin kotona, tuli meille kummallekin, puolisolleni ja minulle. Rukoilimmekin yhdessä. Kaarima ihmettelee, ettei taloa tutkittu läpikotaisin heti etsintöjen alussa.

– Juttelin torstaina erään etsijän kanssa ja hän kertoi, että aika usein kadonnut löytyy hyvin läheltä.

Näin kävi nytkin: kotoaan kadonneeksi luultu Vesa Riihiluoma, tai kuten hän toivoo itseään kutsuttavan, V.V. Riihiluoma, löytyi omasta kodistaan.

 

Aiheet