Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jari Jolkkosen Jeesus-dokumentille sekä Pirkko Saision ja Pirjo Honkasalon Orendalle Kirkon mediasäätiön suurimmat tukirahat

 

Kirkon mediasäätiön myönsi suurimmat tuotantotuet kirjailija-ohjaaja Pirkko Saision ja piispa Jari Jolkkosen hankkeille. Kuvat: Wikipedia ja Kirkon kuvapankki / Tuija Hyttinen

Piispa Jari Jolkkosen käsikirjoittama tv-dokumenttisarja on saanut Kirkon mediasäätiöltä 20.000 euron tukipotin. Pirjo Honkasalon ohjaama ja Pirkko Saision käsikirjoittama Orenda-elokuva pokkaa säätiöltä tuotantotukea 14.000 euroa.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen käsikirjoittama kolmiosainen tv-dokumentti Ristinmies ja minä – Nasaretin Mestarin tarina sai Kirkon mediasäätiön rahanjaossa suurimman potin. Jolkkosta kuullaan myös sarjan kertojaäänenä.

Kyseessä on Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tuottama minisarja kertoo uusimpaan tieteelliseen tutkimukseen perustuen Jeesus Nasaretilaisen tarinan historiallisilla tapahtumapaikoilla Israelissa.

KRS Krito 10.-23.6.

Dokumentissa haastatellaan historian, arkeologian ja raamatuntutkimuksen asiantuntijoita Helsingin yliopistosta, Åbo Akademista, Itä-Suomen yliopistosta ja Jerusalemin Heprealaisesta yliopistosta. Dokumentissa kuullaan myös Israelin ja Palestiinalaisalueen poliittisia ja uskonnollisia johtajia sekä paikallisia asukkaita.

Jolkkonen on jo aiemmin käsikirjoittanut ja toiminut kertojana Martti Lutheria, Farnciscus Assisilaista ja Paavo Ruotsalaista käsittelevissä tv-dokumenteissa.

Kirkon mediasäätiö myönsi mittavan tuen myös Pirjo Honkasalon ohjaamalle ja Pirkko Saision käsikirjoittamalle Orendalle. Mediasäätiö kertoo tiedotteessaan elokuvan käsittelevän syyllisyyttä ja armoa.14.000 euron tuotantotuki oli toiseksi korkein säätiön myöntämistä avustuksista.

Kirkon mediasäätiö myönsi kevään haussa tuotantotukea kaikkiaan 19 hankkeeseen yhteensä 109.500 euroa.

Katso kaikki tukipäätökset