Jaa #valoa -kampanja kannustaa viestimään valoa ja välittämään

 

Kuvakaappaus instagramista #valoa-tunnuksella.

Tänään lauantaina käynnistyy Jaa #valoa -kampanja, joka kannustaa nuoria jakamaan valoa niin livenä kuin somessa. Kampanja muistuttaa myös siitä, että aina löytyy joku, jonka kanssa voi keskustella. Yksin ei tarvitse jäädä.

Vuonna 2017 ensi kerran toteutettu kampanja on suunnattu erityisesti 18-25-vuotiaille nuorille aikuisille, mutta kaikkia kannustetaan mukaan tarttumaan valon jakamiseen niin livenä kuin somessa. Kampanja alkaa 19.10. ja jatkuu yli pyhäinpäivän 3.11. asti.

Kampanja näkyy erityisesti Instagramissa tunnisteella #valoa.

Parikanniemisäätiö neliöb. 6.-12.8. MJa

Kampanjan verkkosivuille jaavaloa.fi on koottu myös vinkkejä, miten #valoa voi tuoda itselle ja toisille.

POKS-podcast mukana valon jakamisessa

”Vaikka ollaan sitä mieltä, että on tosi tärkeätä puhua läheisille omista ajatuksista, niin joskus se on jopa helpompaa anonyyminä kertoa jollekin ihan tuntemattomalle henkilölle, ja tämä palvelu auttaa siinä”, sanoo Veronica Verho, joka pitää suosittua POKS-podcastia yhdessä Sita Salmisen kanssa.

”Kampanjan ydinviestinä on välittäminen, ja se että arjen vaikeuksien ja toivottomuuden keskellä voit saada keskusteluapua ja nähdä #valoa tunnelin päässä.”

Salminen kertoo perusteista lähetä mukaan kampanjaan: ”Tämä vaikuttaa matalan kynnyksen jutulta. Jos ei halua ylimääräistä säätöä, että vaikka pitäisi odottaa jotain päivää, milloin pääsee puhumaan, niin tänne chattiin tai puhelimeen voi ottaa yhteyttä.”

”Anonyymissä palvelussa ei tarvitse pelätä että joku voisi tietää tai tunnistaa kuka olet. Voit vaan puhua niistä asioista jotka on sulle sillä hetkellä tärkeitä tai vaivaa sun mieltä”, Verho sanoo.

”Jos puhut läheisille, saatat miettiä miten läheinen jaksaa kuunnella, miten hän reagoi tai muuttaako tämä jotakin, tässä ei tarvitse miettiä mitään tuollaista, ne ihmiset on siellä sua varten kuuntelemassa”, Salminen lisää.

Podcastin kampanjayhteistyöjakso julkaistaan 25.10.2019

Jaa #valoa Kirkon keskusteluavun päivystäjänä

Kampanjassa haetaan myös uusia vapaaehtoisia Kirkon keskusteluavun päivystäjiksi.

Kirkon keskusteluavun sekä suomen- että ruotsinkielinen chat on avoinna laajennetuilla aukioloajoilla #valoa-kampanjaviikoilla. Suomenkielinen chat päivystää ma─pe klo 12─20 ja la─su klo 16─20, ruotsinkielinen ma─pe klo 16─21.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lisäksi kampanjassa ovat mukana Nuori kirkko ja Palveluoperaatio Saapas, Suomen Pipliaseura, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura sekä Kirkkopalvelut.