Iskut Intian kristittyjä vastaan lisääntyneet

 

Raskaana oleva Shikha (nimi muutettu) ja hänen viisi lastaan karkoitettiin pois omasta kylästään kristillisen uskon vuoksi. Shikhan aviopuoliso ja tämän sukulaiset löivät häntä ja karkoittivat kylästä, koska hän ei suostunut kieltämään Kristusta. Nyt Shikha lapsineen asuu kristityn veljensä luona toisessa kylässä. Kuva: Opendoors

Intian kristittyjä on vainottu, uhkailtu ja heitä kohtaan on hyökätty alkuvuonna 2017 yhtä paljon kuin vuoden 2016 aikana yhteensä, kertoo krisitittyjen vainoista raportoiva WorldWatch monitor verkkosivuillaan.

Vuoden 2017 alkuvuosipuoliskolla Intian kristityt joutuivat kokemaan selvästi aikaisempaa enemmän uhkailua ja vainoa uskonsa vuoksi. Open Doors-järjestön saamien tietojen mukaan vainotapauksia on ollut alkuvuonna 410, mikä on lähes yhtä paljon kuin vuoden 2016 aikana yhteensä, jolloin tapauksia oli 441.

Open Doors -järjestön vuosittain julkaisemaan World Watch List -raporttiin kootaan 50 maata, joissa kristittyihin kohdistuu kaikkein eniten vainoa maailmassa. Tammikuussa julkaistun World Watch List 2017 -raportin mukaan yhteensä noin 350 miljoonaa kristittyä koki vainoa vakaumuksensa vuoksi. Noin 215 miljoonaa kristittyä kärsii vakavasta vainosta. Intia on viime vuoden listauksessa korkeammalla sijalla kuin koskaan aikaisemmin eli sijalla 15. Näyttää siltä, että Intian sijoitus saattaa nousta entisestään seuraavassa listauksessa.

TV7 neliöb. 22.11.-7.12. MJa

 

Uskonnollisen nationalismin nousu lisännyt vainoja

World Watch List -raporttia koostavien tutkijoiden mukaan Intian kansanpuolueen nousu valtaan on päästänyt Intiassa uskonnollisen nationalismin valloilleen. Kristittyihin kohdistuvat väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet maan pohjoisosissa hindulaisen Intian kansanpuolueen voitettua vaalit vuonna 2014. Intian pohjoisosissa elää noin 40 miljoonaa kristittyä.

Vuoden 2017 World Watch List -raportti on koottu 12 kuukauden ajalta päättyen 31. lokakuuta 2016. Raportissa vainolla tarkoitetaan rajoituksia, syrjintää tai vihamielisyyttä, jota yksittäinen henkilö tai ryhmä kokee kristillisen vakaumuksensa vuoksi. Tämä sisältää vihamieliset asenteet, sanat ja teot kristittyjä kohtaan.

Open Doors laatii World Watch List -raportin tutkimalla viittä elämän eri osa-aluetta, joilla kristillisen uskon harjoittamista rajoitetaan tai vainotaan eri maissa. Listauksessa tutkitaan erikseen myös kristittyihin kohdistuvan väkivallan, kuten murhien ja kirkkojen polttamisten ilmenemistä.