Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Inkerin kirkossa pappisvihkimys – Leif Nummela vihittyjen joukossa

 

Piispa Kuukauppi vihki papiksi Leif Nummelan oik.

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi toimitti 16.9. Kelton kirkossa pappisvihkimyksen. Vihittyjä oli viisi. Uusi Tie -lehden päätoimittaja, teologian maisteri Leif Nummela oli vihittävien joukossa. Samassa vihkimyksen sai Sergei Pershin ja kolme Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen työntekijää: Samuel Korhonen, Johannes Häkämies ja Juhana Tarvainen. Pappisvihkimys tapahtui Kelton seurakunnan 20-vuotisjuhlien yhteydessä.

Leif Nummela painottaa, että hänen pappistehtävänsä koskevat Inkerin kirkkoa. Suomessa hän jatkaa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen (SEKL) palveluksessa entisissä tehtävissä Uusi Tie -lehden päätoimittajana ja Kansanlähetyksen raamattukouluttajana.

Leif Nummela on jo usean vuoden ajan toiminut erilaisissa opetustehtävissä Inkerin kirkossa Venäjällä. Hänen kirjansa ”Raamatun punainen lanka” on käännetty venäjän kielelle ja siihen liittyviä tapahtumia on pidetty eri puolilla Venäjää.

Nummelan lisäksi Kansanlähetyksessä on muitakin Venäjällä lähetystyössä olleita suomalaismiehiä, jotka Inkerin kirkko on kutsunut papeiksi.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Inkerin kirkossa on noin 80 rekisteröityä seurakuntaa. Suomen Ev.lut. Kansanlähetys toimii Venäjällä Inkerin kirkon yhteydessä. Työtä tehdään tällä hetkellä Pietarissa, Karjalassa, Keski-Venäjällä ja Siperiassa. Kansanlähetys lähetti ensimmäisen työntekijänsä Pietariin vuonna 1991. Kahdenkymmenen vuoden ajan Venäjällä on työskennellyt kolmisenkymmentä SEKL:n lähettiä sekä sama määrä Inkerin kirkon valtuuttamia katekeettoja Suomesta käsin. He palvelevat Karjalassa ja Pietarin alueella paikallisia seurakuntia. Raamatunkäännöstyössä on työskennellyt kolme lähettiä.

Kansanlähetys puolusti Neuvostoliiton aikana vainottuja kristittyjä ja toimitti maahan Raamattuja ja hengellistä kirjallisuutta.

Teksti: Vuokko Vänskä, kuva: Kristiina Paananen

Voiko suomalaisteologi ottaa vastaan pappisvihkimyksen ulkomaisessa kirkossa ja millä pelisäännöillä? Leif Nummela kertoo Radio Dein keskiviikkoaamun suorassa lähetyksessä ratkaisunsa perusteista. Studioon Nummelan opponentiksi saapuu tutkija ja verkkokeskustelija Sari Roman-Lagerspetz.

Viikon debatti suorana lähetyksenä Radio Deissä keskiviikkona 19.9. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02 sekä sunnuntaina 23.9. klo 20-21.

Kuulet Viikon debatin myös tästä

Leif Nummela perustelee Inkerin kirkon pappeuttaan

 
artikkelibanneri Uusi Tie