Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

IL: Alfa-tv:n rahat loppuivat – yhtiö pyörii nyt velkarahalla

 

– Ensimmäistä kertaa Suomessa voidaan tavoittaa jokainen koti hengellisillä ohjelmilla, visioi AlfaTV:n toimitusjohtaja Hannu Haukka vuonna 2016 uuden televisiokanavan näkymiä.

Televisiokanava Alfa-tv:n taustalla olevan Brilliance Communications Oy:n rahat ovat loppu, uutisoi Iltalehti. Lehden mukaan omistajien yhtiöön sijoittamat rahat ovat loppuneet, ja yhtiö pyörii nyt velkarahalla.

Uutistoimintaan panostaneen Alfa-tv:n taustayhtiö tarvitsee uutta rahoitusta, kertoo Iltalehti, joka siteeraa  televisiokanavan taustalla olevan Brilliance Communications -yhtiön osakkeenomistajille tänään tiistaina lähettämää tiedotetta.

Tiedotteen mukaan yhtiön toiminta on ”haasteellisessa tilanteessa”.  Brilliance Communications Oy on joutunut tekemään kaupparekisteriin ilmoituksen oman pääoman menettämisestä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Käymme tällä hetkellä keskusteluja rahoitusvaihtoehdoista ja luotamme siihen, että löydämme pian hyvän kokonaisratkaisun ja voimme jatkaa strategiamme mukaista kehittämistä”, Brilliance Communications Oy kertoo tiedotteessa.

Osakkeenomistajille lähetetyn tiedotteen on allekirjoittanut toimitusjohtaja Hannu Haukan puolesta Alfa-tv:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen.

Oman pääoman menettäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että omistajien yhtiöön sijoittamat rahat ovat loppuneet, ja yhtiö pyörii nyt velkarahalla.

”Tulemme tarjoamaan uutistunnin, joka paneutuu uutisaiheisiin pintaa syvemmältä.”

Osakeannissa Brilliance Communications Oy:n osakkeita merkitsivät yritystensä kautta kansanedustaja Harry Harkimo (liik) ja entinen kansanedustaja Eero Lehti (kok). Yksityishenkilöinä mukaan lähtivät Hesburgerin perustaja Heikki Salmela, yrittäjä Toivo Sukari sekä yrittäjä Joni Nelimarkka.

Omistuspohjan laajentaminen liittyi Alfa-tv:n kasvuhaluihin etenkin uutisrintamalla.

– Pikauutiset eivät ole AlfaTV:n konsepti. Katsojilta saamamme palautteen mukaisesti tulemme tarjoamaan uutistunnin, joka paneutuu uutisaiheisiin pintaa syvemmältä, visioi AlfaTV:n toimitusjohtaja Hannu Haukka kesäkuussa.

Alfan lanseeraaman osakeannin on uutisoitu tuottaneen kesän aikana noin miljoona eruoa.