Alfa-TV:n omistuspohja muuttui suunnatun osakeannin seurauksena – uusiksi omistajiksi tunnettuja nimiä

 

Alfa-TV:n suunnatun osakeannin myötä kanavan omistajiksi tulivat muun muassa Hjallis Harkimo, Heikki Salmela, Joni Nelimarkka ja Eero Lehti

Valtioneuvoston luvalla Suomessa vuodesta 2011 toiminut kaupallinen televisioyhtiö AlfaTV laajentaa omistuspohjaansa. Suunnattu osakeanti toi yhtiön omistajiksi muun muassa Hjallis Harkimon, Eero Lehden, Joni Nelimarkan ja Heikki Salmelan.

Yksi suurimpia syitä omistuspohjan laajentamiseen on AlfaTV:n oman uutistoiminnan kasvattaminen.

Kanava suuntautuu entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen. Suunnatun osakeannin myötä kristillisen mediajärjestö IRR-TV:n omistusosuus pieneni 14 prosenttia. Osapuolet eivät julkista kauppahintoja.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Yli miljoona katsojaa viikossa tavoittavan AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uudet osakkaat ovat Suomessa tunnettuja sijoittajia ja yrittäjiä. Suunnatun osakeannin myötä yritystensä kautta osakkaina ovat mm. Hjallis Harkimo ja Eero Lehti. Yksityishenkilöinä AlfaTV:n omistajiksi tulevat mm. Joni Nelimarkka, Toivo Sukari ja Heikki Salmela.

Uudet omistajat tuovat pääoman lisäksi mukanaan sekä osaamista että verkostoitumismahdollisuuksia.

– Toimintamme yhdeksän vuoden aikana AlfaTV on tullut tunnetuksi katsojien ja mainostajien keskuudessa asia- ja kulttuurikanavana. Tätä tunnettuutta tulemme kasvattamaan entisestään. Uutistoiminnan laajentaminen, suorien lähetysten kasvattaminen ja asiaohjelmien tarjonnan lisääminen vaativat pääomaa. Uudet omistajat tuovat pääoman lisäksi mukanaan sekä osaamista että verkostoitumismahdollisuuksia, omistuspohjan laajentamisen syistä kertoo AlfaTV:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen.

Suunnatun osakeannin päättymisen myötä AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uuden hallituksen muodostavat Eero Lehti, Leevi Hakola, Joni Nelimarkka, Hannu Haukka ja Andreas Wirth. Hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Haukka.

AlfaTV:n tavoitteena listautua Helsingin pörssiin

AlfaTV käynnistää nyt yleisöannin, jossa tarjolla olevat osakkeet edustavat 20 prosenttia yhtiön osakekannasta. Yhden osakkeen hinta on 500 euroa ja maksimissaan annin suuruus on 3 miljoonaa euroa. Neljän vuoden kuluttua yhtiön tavoitteena on listautuminen Helsingin pörssiin.

– Haluamme tarjota kansalle mahdollisuuden omistaa televisiokanavaa. Sekä jo päättyneen suunnatun annin että nyt alkavan yleisöannin tuoman pääoman käytämme kanavan toiminnan kehittämiseen ja erityisesti uutistarjonnan kasvattamiseen, Halonen kertoo.

Uutistarjonta ja sen monipuolisuus on yksi sivistysyhteiskunnan mittareista. Sanomalehtien Liiton vuonna 2019 teettämän Yhteisöllistyvä media -tutkimuksen mukaan suomalaisista 88 prosenttia on sitä mieltä, että demokraattinen yhteiskunta tarvitsee monipuolisen median. Jos kotimainen uutistarjonta yksipuolistuu, 77 prosenttia uskoo sen heikentävän yhteiskuntaa. AlfaTV:n tavoitteena on rikastaa kansallista uutisantia. AlfaTV:n uutistoimituksessa tulee työskentelemään aluksi noin 15 vakituisessa työsuhteessa olevaa ammattilaista.

Pikauutiset eivät ole AlfaTV:n konsepti.

– Suomalaiset ovat uutiskansaa. Valitettavasti sosiaalinen media, valeuutiset ja klikkiotsikot ovat rapauttaneet uutistoiminnan uskottavuutta. Suomessa on vahvaa uutisosaamista ja me haluamme osaltamme olla tuomassa riippumatonta ja journalistin periaattein toteutettua uutistarjontaa katsojille. Pikauutiset eivät ole AlfaTV:n konsepti. Katsojilta saamamme palautteen mukaisesti tulemme tarjoamaan uutistunnin, joka paneutuu uutisaiheisiin pintaa syvemmältä, AlfaTV:n toimitusjohtajaHannu Haukka paaluttaa.

Yleisöannin osakkeiden kaupankäynti tapahtuu lauantaina 19.6.2021 avautuvan AlfaTV:n verkkosivuston kautta.

– AlfaTV toimii Keravalla 2200 neliön televisiotalossa. Uusinta tekniikkaa hyödyntävät studiot on suunniteltu niin, että suurin osa tulevista ohjelmista pystytään toteuttamaan omissa tiloissa, AlfaTV:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen päättää.

*

AlfaTV

  • AlfaTV:n omistajayhtiö on vuonna 2011 perustettu Brilliance Communications Oy
  • Valtioneuvosto myönsi kanavalle 10 vuoden televisiotoimiluvan vuonna 2017
  • kanavapaikka 15
  • tavoittaa yli miljoona katsojaa viikossa
  • mainosrahalla toimiva kanava
  • valtaosaltaan kotimaisia ohjelmia
  • perusta rakentuu keskustelu- ja ajankohtaisohjelmiin sekä lifestyle-, musiikki-, luonto- ja urheiluohjelmiin
  • kristillisen sisällön osuus ohjelmakartasta noin kolme prosenttia
  • kanavan tunnettuja juontajia ja toimittajia ovat mm. Sanna Ukkola, Hjallis Harkimo, Tommy Hellsten ja Tomi Lindblom