Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Piispainkokous keskusteli ELY:n hakemuksesta kirkon viralliseksi lähetysjärjestöksi ja päätti pyytää hakemuksesta lausuntoa

 
piispat-istuvat-pöydän-ääressä-piispainkokouksessa

Piispainkokous Kirkon talossa. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Piispainkokous kävi 1.6.2022 lähetekeskustelun Evankelisen lähetysyhdistyksen – ELY ry:n hakemuksesta kirkon viralliseksi lähetysjärjestöksi ja päätti pyytää hakemuksesta lausunnon Kirkon lähetystyön toimikunnalta.

Toimikunnan annettua lausunnon asia palaa vielä piispainkokoukselle, joka päättää kirkolliskokoukselle tehtävästä esityksestä.

Tällä hetkellä kirkolla on seitsemän virallista lähetysjärjestöä. Kirkolliskokous on hyväksynyt vuonna 2018 kirkon lähetysjärjestöksi hyväksymisen periaatteet. Kirkon lähetysjärjestöksi hyväksytty järjestö allekirjoittaa perussopimuksen kirkkohallituksen kanssa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Perussopimuksessa todetaan, että sopijajärjestön velvollisuutena on noudattaa omassa toiminnassaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustusta ja päätöksiä sekä toteuttaa kirkon hyväksymää lähetyksen peruslinjausta ja sen toimintaperiaatteita. Lähetyksen peruslinjaus on nimeltään Yhteinen todistus, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus 2018. Lähetyksen peruslinjauksen päivittäminen on parhaillaan käynnissä.

ELY:n juuret ovat evankelisessa herätysliikkeessä. Itsenäisenä järjestönä ELY perustettiin vuonna 2008, osan evankelisesta herätysliikkeestä ajauduttua ulos Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) piiristä pappisvirkaa koskevien näkemyserojen vuoksi. Tällä hetkellä ELY:llä on kaksi lähetystyöntekijää Venäjällä Inkerin kirkon työyhteydessä ja Virossa yksi suomalainen lähetystyöntekijä sekä kolme kansallista työntekijää.

Kirkon viestintä