Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ida Elina tulkitsee Beatlesia Tampereen tuomiokirkon messussa Yhteisvastuun hyväksi

 

Ida Elina. Kuva: Annika Miettinen

The Beatlesin musiikki soi lauantaina 8. huhtikuuta Tampereen tuomiokirkossa. Tampere Beatles Happeningin kiinteäksi osaksi kasvaneessa teemamessussa virret ja kirkkomusiikki väistyvät popin tieltä.

The Beatlesia tulkitsee messussa Suomen kansallissoitinta slap-tekniikalla soittava popkanteletar Ida Elina.

– Olin aivan fiiliksissä, kun Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen pyysi minua mukaan. On jännittävää kuulla, miten Beatles-kappaleet nivotaan messun runkoon. Olen jo harjoitellut joitakin kappaleita, mutta pidettäköön niiden nimet vielä yllätyksenä, kertoo Ida Elina.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ida Elinan lisäksi lavalle nousevat Costello Hautamäki, Mikko Alatalo ja Idolsista tuttu Ilpo Kaikkonen. Säestyksen hoitaa Mikko Kangasjärven kokoama yhtye, jossa soittaa Jimi Hautamäki, Tero Tanhuapää ja Louie So. Tilaisuudessa on mukana tuomiorovasti Olli Hallikainen ja kokonaisuudesta vastaa ”Beatles-pastori” Tapio Pajunen.

Beatles-kirkko on Tampere-talon ja Kirkkopalvelut ry:n Kotimaanavun organisoima hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kerätään varoja vähävaraisten perheiden lasten opiskelun mahdollistamiseen.

– Monen vähävaraisen perheen lapsen opinnot estyvät taloudellisista syistä, kun toisen asteen opinnoissa tarvitaan välttämättä esimerkiksi tietokonetta. Tähän tilanteeseen Kotimaanapu tuo apua Beatles-kirkon keräyksen avulla, kertoo Pajunen.

Beatles-kirkko on osa Tampere Beatles Happeningiä, joka tuo Tampere-taloon 60-luvun tunnelmaa ja nostalgiaa. Tapahtuma on kahdeksas lajiaan ja tällä kertaa kolmipäiväinen, alkaen perjantaina 7. huhtikuuta.