Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Hyötyä surffauksesta: Raamattua voi opiskella internetissäkin

 

Kuva: Philippe Gueissaz

Kristilliset opistot ovat täynnä erilaisia raamattukursseja ja -seminaareja, mutta internetin hyötyjä eivät monet osaa ottaa irti.

Internetin käyttö yleistyy ja helpottuu koko ajan.

– Netti on haastava työkenttä. Se on oma kulttuurinsa. Ihmiset ovat siellä ja tieto on siellä yhä enenevässä määrin. Siksi internetissä tarvitaan ehdottomasti myös kristittyjä, Kansanlähetysopiston verkkoraamattukoulusta vastaava Vesa Ollilainen sanoo.

KRS Krito 10.-23.6.

Opiskelu internetissä muuttaa opiskelun luonnetta.

– Opiskellessa ei ainoastaan jaeta kirjallsita tekstiä, vaan yhteyttä voidaan pitää monella tapaa, esimerkiksi chatissa ja nettipuhelujen ja -videoiden kautta. Internetin uudistuvat sovelukset avaavat huikeita näköaloja myös raamattuopetukseen ja Raamatun opiskeluun. Suomen kristillisellä kentällä vasta opetellaan käyttämään hyväksi ajan muutosten tuomia suuria mahdollisuuksia, Ollilainen jatkaa.

Kansanlähetysopisto on järjestänyt muutaman verkkoraamattukurssin ja uusia on tiedossa. Käytännössä verkkoraamattukoulussa opiskelija tekee työnsä kotona, mutta pitää verkon välityksellä yhteyttä niin ohjaajaan kuin muihin kurssilla opiskeleviin.

– Internetissä opiskelu sopii työssä käyvälle, sairauslomalla olevalle, kotiäidille, opiskelijalle tai ulkomailla asuvalle, ikään katsomatta, Ollilainen tiivistää.

Raamattua voi opiskella ainakin Kansanlähetysopiston verkkoraamattukoulussa. Myös Suomen Luterilaisella Evankeliumiyhdistyksellä on sähköpostin ja internetin välityksellä toimiva Luther-koulu, jossa opiskellaan nimenomaan Lutherin opetuksia.

 
artikkelibanneri Uusi Tie