Painomuste-ekumeniaa

 

Suomenruotsalaisista talouksista valtaosan tavoittava ev.lut. suurlehti Kyrkpressen on aloittanut yhteistyön baptistien Missionsstandaret-lehden kanssa. Kyrkpressenin lukijat saivat tällä viikolla lehtensä välissä Missionsstandaretin huhtikuun numeron. Lehdet menivät luonnollisesti yhdessä myös kaikille baptistien lehden tilaajille.

Miten yhteistyö jatkuu ensi vuonna, riippuu lehtien saamasta palautteesta ja myös baptistien taloudellisista mahdollisuuksista.

– Tänä vuonna on sovittu, että toinen vastaava liitteistys toteutetaan marraskuussa, Missionsstandaretin toimittaja Sten-Göran Liljeström kertoo.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Historianlehdille aloitteentekijänä tälle rajat ylittävälle yhteistyölle jää Kyrkpressenin pian eläkkeelle siirtyvä päätoimittaja Stig Kankkonen, joka esitti suomenruotsalaista kristillistä lehtiyhteistyötä taannoin pääkirjoituksessaan.
– Kristittyjen on parasta keskittyä siihen, mikä meitä yhdistää. Lehtiyhteistyö tehdään niin, että lehdet ja taustayhteisöt säilyttävät oman profiilinsa. Toivottavasti pääsemme yhteistyöhön muidenkin tahojen kanssa, Kankkonen linjaa tyytyväisenä nyt toteutuneeseen hankkeeseen.

Harkittu ekumeeninen askel

– Kun ekumeenisessa kehityksessä ilmenee mahdollisuus mennä eteenpäin, on avoin ovi tutkittava, Missionsstandaret-lehden toimitusneuvoston jäsen Jan Edström toteaa.
Edström sai helsinkiläisenä muulta toimitusneuvostolta valtuudet keskusteluihin Kankkosen kanssa. Asian eri puolet punnittiin tarkoin kummassakin lehtitalossa. Hanke eteni viime syksynä Finlands svenska baptistmissionin päättäviin elimiin — ja sai myönteisen vastaanoton.

– Yhdyskuntamme toimintasuunnitelmaan oli viime vuonna kirjattu lehden levikin lisääminen — tämä hanke ei kylläkään ollut ajatuksissa — nyt saimme kaksi kertaa vuodessa yli 110 000 taloutta lukijoiksemme, Edström nauraa.

Suomenruotsalaisten uskonnollisten yhdyskuntien lehdet taistelevat olemassaolostaan. Missionsstandaret on ainoa, jolla on pysyvästi palkattua toimittajavoimaa.
– Lehtemme on samankokoinen tabloid Kyrkpressenin kanssa. Se helpottaa yhteisesiintymistä. Toimittajamme ja taittajamme tekevät normaalisti 12 lehteä, joista kaksi on Kyrkpressenin välissä, Edström sanoo.

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024