Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

HS: Helsingin maistraatti ei kelpuuta kirkosta eroamista eroakirkosta.fi:n kautta

 

Suomen maistraateista vain yksi, Helsinki, ei hyväksy kirkosta eroamista ilmoituksella eroakirkosta.fi-sivuston kautta, kerrotaan Helsingin Sanomissa.

Asiasta on syntynyt kiista, sillä apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin päätti viime lokakuussa, että kaikkien maistraattien on hyväksyttävä eroakirkosta.fi:n kautta jätetyt ilmoitukset.

Helsingin maistraatin rekisteripäällikkö Tuovi Kontio vetoaa kiistassa lakiin.

-Hallintolain mukaan viranomaiselle lähetetystä asiakirjasta täytyy käydä selville myös lähettäjän yhteystiedot. Kyseisen nettisivuston kautta tulevista ilmoituksista ne puuttuvat, Kontio toteaa Helsingin Sanomissa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kaikki muutkaan maistraatit eivät pidä erillisen sivuston roolista kirkosta eroamisen kanavana.

– Toivoisimme kovasti, että eroamisesta ilmoitetaan lomake.fi-sivustolta löytyvällä lomakkeella. Kaikki muut tiedot, joita otamme väestötietojen järjestelmään, tulevat sitä kautta, painottaa Lounais-Suomen maistraatin henkikirjoittaja Raija Ahvamaa.

Ahvamaa ilmoittaa hyväksyvänsä sivuoston vain pitkin hampain. Ahvamaan mukaan sivuosto ei ole tasapuolinen, sillä sen kautta voi erota vain evankelisluterilaisesta kirkosta.

– Mielestäni eroakirkosta.fi-sivusto antaa liian helpon mahdollisuuden tehdä kiusaa ja vääriä ilmoituksia muiden nimissä, Ahvamaa.

 

Lue Helsingin Sanomien juttu aiheesta

 
artikkelibanneri Uusi Tie