Homoparien rukousohjeesta kantelu tuomiokapituliin

 

Huittisten kirkko

Huittislainen kirkkovaltuutettu on kannellut kirkolliskokouksen viime syksynä tekemästä rukouspäätöksestä, joka koskee samaa sukupuolta olevia pareja, kertoo Ylen uutiset.

Kirkolliskokouksen päätös syntyi yksinkertaisella ääntenenemmistöllä ja kanteluiden mukaan tässä tehtiin väärin. Opillisista asioista olisi pitänyt päättää kolmen-neljäsosan enemmistöllä.

Päätös rukoilusta parisuhteensa rekisteröineiden ihmisten puolesta on aiheuttanut valituksia. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli käsittelee tänään huittislaisen kirkkovaltuutetun asiasta tekemää kantelua. Sen mukaan kirkolliskokouksen päätös oli vastoin kirkon oppia.

Kanteen siitä, että päätöksessä käytettiin yksinkertaista ääntenenemmistöä, tuomiokapituli jo hylkäsi, mutta sama kirkkovaltuutettu kantelee siitä, että papit ovat rikkoneet pappisvalaansa, kun ovat poikenneet kirkon opista.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Olen sanonut, etten anna tässä tuhannesosa milliä periksi. Jos nyt tämä ei mene kohdalleen, niin kantelu jatkuu. Toisin sanoen kirkolliskokous ei voi mitään, piispat eivät voi laatia mitään pastoraalista toimintaohjetta ennenkuin kantelut on käyty läpi ja voi mennä vaikka kymmenen vuotta, sanoi kirkkovaltuutettu Unto Kivimäki Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Vain välivaihe?

Kivimäki kertoi jatkavansa valittamista loppuun asti. Hän ei halua sulkea homoja kirkon ulkopuolelle, muttei salli heille erityisrukouksia.

Hän uskoo monen muun tavoin nyt tehdyn päätöksen johtavan lopulta homoparien avioliittojen siunaamiseen.

– Tämä on välivaihe, että päästään siihen pariksi siunaamiseen. Vähän aikaa vaan siunataan ja siunataan ja hetken päästä sanotaan, että he tykkääkin, että siunataan aviopariksi, pohtii Kivimäki.

 
Artikkelibanneri perussanoma