Pyhiinvaelluksen voi tehdä myös hiihtäen

 

Kuva: Samout

Pyhät Polut -hiihtovaellukset järjestetään kevättalvella Itä-Suomen maisemissa.

Matkaa kertyy 220 kilometriä, kun vaeltajat sivakoivat Joensuusta Uuden Valamon ja Lintulan luostarien sekä Enonkosken luostariyhteisön kautta Enonkosken kirkolle.

Päivämatkat vaihtelevat 20-40 kilometriin. Yöpymisiä on muun muassa Valamon luostarihotellissa, Enonkosken luterilaisessa luostarissa ja leirikeskuksessa. Vaellus alkaa matkaan siunaamisella ja siihen sisältyy pyhän kohtaamista esimerkiksi iltahartauksilla.

Pyhät Polut ry:n varapuheenjohtaja Tuomo Jantunen kertoo, että hiihtovaellukset ovat suosittuja. Ensimmäinen vaellus on täynnä, mutta muille on vielä tilaa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– On tärkeää, että vaelluksilla on hyvät oppaat, ohjelma on hyvin mietitty ja kohteet ovat mielenkiintoisia.

– Opas on ensisijaisen tärkeä asia. Näillä vaelluksilla oppaana on mukana myös pappi eräoppaan lisäksi, Jantunen kartoittaa.

Vaellukset tarjoavat irtioton kiireestä

Pyhiinvaellusten suosiota ovat kasvattaneet kiireinen elämänrytmi sekä eteläeurooppalaisen pyhiinvaellusperinteen rantautuminen Suomeen.

Vaeltamaan on päässyt myös pyöräillen kuten viime kesän nuorille suunnatulla Tour de Henrikin vaelluksella Varsinais-Suomessa. Kesäisin Pyhät Polut -vaellukseen kuuluu soutuosuus.

Vaelluksilla mukanaolijat voivat kokea pyhän läsnäolon luonnon helmassa ja matkan varrella olevissa kirkoissa ja luostareissa.

Hiihtovaellus järjestetään 24.2.-6.3.2011.

 
Artikkelibanneri perussanoma