Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Hiljaisuuden joogan kehittäjä Heli Harjunpää on Vuoden pappi

 
keski-ikäinen hymyilevä nainen, jolla on silmälasit jahiukset kiinni

Vuoden pappi Heli Harjunpää työskentelee sairaalapappina Helsingissä. Kuva: Johanna Harjunpää

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi 2022 Helsingin seurakuntayhtymän sairaalapastori Heli Harjunpään. Valinta julkistettiin 12.10. Papiston päivien avajaisissa Seinäjoella

Heli Harjunpää on kehittänyt kristillisen Hiljaisuuden joogan, johon hän on rakentanut myös ohjaajakoulutuksen. Hiljaisuuden jooga edustaa uudenlaista hengellisyyttä muuttuvassa ajassa, hengellisyyttä, joka vetoaa myös niihin, joita ei säännöllisesti nähdä kirkon penkissä, kerrotaan Suomen kirkon pappisliiton tiedotteessa.

– Hiljaisuuden joogan harjoitukset ovat lempeitä, hengellisesti avaria ja osallistujat saavat tehdä ne itselleen sopivalla tavalla. Niistä muodostuu yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus kuin miniretriitti, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen hiljentyminen ja hengellisyys. Harjoituskokonaisuudessa liitytään kristilliseen perinteeseen rukouksin, Raamatun tekstein ja virsien sanoin, kertoo Heli Harjunpää tiedotteessa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Harjunpää on kouluttanut jo lähes sata uutta Hiljaisuuden joogan ohjaajaa yhteistyössä Hiljaisuuden Ystävät ry:n kanssa. Tiedotteen mukaan monelle osallistujalle Hiljaisuuden jooga on avannut uuden näkökulman elämään, kohti oman hengellisyyden avartumista, iloa, rauhaa ja rakkautta.

Heli Harjunpää on syntynyt Helsingissä vuonna 1963. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1991 ja vihitty papiksi Helsingissä vuonna 1993. Hän on työskennellyt Helsingin seurakuntayhtymän sairaalapastorina vuodesta 2008 lähtien sekä vuosina 1996 ja 1999–01. Hän toimi sairaalapastorina myös Espoon seurakuntayhtymässä vuosina 2001–06 sekä oppilaitospastorina vuosina 1993–94. Työnsä ohella hän toimii joogaopettajana ja retriitinohjaajana.

Harjunpäältä on ilmestynyt neljä kirjaa, joista kolme käsittelee joogaa sovellettuna kristilliseen arvopohjaan ja hengellisyyteen. Viimeisin kirja, Hiljaisuuden jooga® – ohjaajan opas, ilmestyi tänä syksynä.

Vuoden papin harrastuksia ovat päivittäiset aamukävelyt luonnossa ja kirjoittaminen sekä lisäksi mielenkiinnon kohteena ovat historia, dokumentit ja kuvataide. Perheeseen kuuluvat puoliso ja kolme aikuista lasta.

 

Aiheet