Hengelliset syventymispäivät huipentuu viikonloppuna: ”Aivan kuin olisitte kaikki täällä”

 

Mikko Nikula laulatti juhlaväkeä Suomen Raamattuopiston kirkkosalissa. Veli-Matti Kujala ja Hanna-Maria Orava-Niskala juonsivat tilaisuuden. Kuva: Petri Vähäsarja.

– Olemme tässä samassa uskossa yhtä joukkoa, vaikka kilometrit nyt erottavatkin monet meistä toisistaan, Lauri Vartiainen sanoi Hengellisillä syventymispäivillä.

Järjestyksessä 97. Hengelliset syventymispäivät käynnistyi tämän viikon maanantaina. Ihmeellinen elämä -teemalla järjestettävä tapahtuma tiivistyy viikonloppuna, jolloin ohjelmaan voi osallistua sekä netin välityksellä että paikan päällä Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Paikan päällä osallistumista on koronan vuoksi rajoitettu, ja se edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen kertoi viikonlopun avauspuheessaan, Raamattuopiston uudistetussa kirkkosalissa, että ”mielen valtaa haikeus, hämmennys ja riemu”.

IK-opisto vuosisop.,vko24-25, neliöb,MJa

– Haikea olen, koska emme ole fyysisesti yhtä suurella joukolla koolla kuin yleensä. Edellisen kerran näin kävi kesällä 1944, kun oli sota.

– Hämmennystä taas aiheuttaa se, että yleensä olen suunnilleen tässä kohtaa pitänyt tapahtuman avauspuheen, mutta nyt ollaan jo keskellä juhlaviikkoa. Tapahtuma on kasvanut, Vartiainen totesi.

Hän kertoi riemuitsevansa siitä, että tapahtuman lähettäminen netti-tv:n välityksellä on osoittautunut menestykseksi.

– Luulen, että Sro-tv on tullut jäädäkseen. Saamme olla yhtä joukkoa ja jakaa saman uskon, vaikka kilometrit nyt erottavat meitä.

– Aivan kuin olisitte kaikki täällä, Vartiainen kuvaili tunnelmaa.

Raamattuopiston rehtori Marja-Kaarina Marttila opetti samassa tilaisuudessa Jumalan pyhyydestä.

– Jumala on ensimmäinen ja viimeinen. Me ihmiset olemme rajallisia.

Koronatilanteeseen viitaten Marttila sanoi, että Jumala on ”elämä itse, ja hän pysyy, vaikka kaikki muu katoaisi”.

– Jeesus ristillä on Jumalan suojaava käsi, joka peittää meidän syntimme Jumalan edessä. Jeesuksessa Jumala tulee lähellemme.

– Jumalan isällinen huolenpito on koskettanut meitä tänä korona-aikana, kun saamme pitää nämä päivät, Marttila huomioi.

Tapahtuman teemalauseen pohjalta hän nosti esiin ”kolme ihmettä”.

– Ensimmäinen ihme on elämä itse. Toinen ihme on ehkä ensimmäistäkin suurempi, ja se on syntisen ihmisen kääntyminen Jeesuksen puoleen.

– Kaiken päätöksessä on kolmas ihme. Kun saadaan ylösnousemusruumiit, kun luodaan uudet taivaat ja uusi maa, kun Jumala on saattanut työnsä meissä päätökseen, niin kuin hän on luvannut tehdä, Marttila sanoi.

Hengellisten syventymispäivien ohjelma ja kaikki tarvittava informaatio löytyvät täältä