Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Helsingin piispa Teemu Laajasalo valitsee Vuoden kristillisen kirjan 2018

 

#Oman lapsen menettäminen on suurin pelko jokaiselle äidille ja isälle. Kirjan kertomukset antavat erilaisissa surun vaiheissa oleville peilin äärimmäisen menetyksen tarkasteluun mutta myös oven selviämisen toivoon”, Helsingin piispa Teemu Laajasalo perustelee valintaansa. Kuva: Kirkon kuvapankki/Markku Pihlaja

Mikä kristillinen kirja on herättänyt keskustelua tai koskettanut meitä suomalaisia viimeksi kuluneen vuoden aikana? Esiraati valitsee kilpailuun lähetettyjen teosten joukosta 6 kirjaa loppukilpailuun.

Loppukilpailukirjat julkistetaan lokakuun alussa Turun kirjamessuilla. Kilpailun voittaja ja yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessujen yhteydessä järjestettävässä yleisötilaisuudessa sunnuntaina 28.10. klo 12 Suomen Pipliaseuran osastolla 7d99.

Voittajakirjan valitsee tänä vuonna piispa Teemu LaajasaloKristillinen kirjallisuus on parhaimmillaan ravistelevaa, ravitsevaa ja rakastavaa. Se ravistelee irti itsekeskeisyydestä ja luutuneista ennakkoasenteista. Se ravitsee ymmärrystä ja hengellistä kasvua. Ja mikä tänä aikana yhä tärkeämpää, se on vastakohta kaikelle pahan puhumiselle, koska se avaa rakastavan näköalan koko Jumalan luomaan ja lunastamaan maailmaan.”

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Vuoden kristillinen kirja valitaan tänä vuonna 25. kerran. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on avoin kaikille kustantajille. Voittanut teos palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla.

Teemu Laajasalo vastaa toimittajien kysymyksiin suorassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä Radio Deissä keskiviikkoaamuna 5.9. kello 9-10.