Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Helsingin hovioikeudelta päätös Päivi Räsäsen tapaukseen huomenna

 

– Hovioikeuden päätös on tärkeä linjaus Raamattuun uskovien kristittyjen uskonnonvapaudelle, mutta myös laajemmin ja yleisesti sanan- ja uskonnonvapaudelle, kansanedustaja Päivi Räsänen sanoo. Kuva: Ilkka Kontturi

Helsingin hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 syytteistä, jotka kohdistuvat kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksiin ja lausuntoihin.

– Prosessi on ollut pitkä. Se sai alkunsa kesäkuussa 2019 julkaisemastani twiitistä, jossa pääsisältönä oli kuvaliite Uuden testamentin Roomalaiskirjeen 1. luvun jakeista 24–27. Kohdallani jo yli neljä vuotta kestänyt tutkinta on sisältänyt totuuden vastaisia syytöksiä, useita pitkiä poliisikuulusteluja, käräjäoikeuden istuntoja ja hovioikeuskäsittelyn, Päivi Räsänen kertoo tiedotteessaan.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet 30.3.2022. Vaikka käräjäoikeus antoi yksimielisen vapauttavan lausunnon, syyttäjän valitettua päätöksestä käsittely eteni hovioikeuteen. Päivi Räsäsen ja Juhana Pohjolan kiihottamissyytteitä käsiteltiin Helsingin hovioikeudessa 31.8. ja 1.9.2023.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.