Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Helluntailiikkeen ”kirkolliskokous” päätti työntekijän valtakirjasta

 

Noin 700 johtajaa helluntailiikkeestä kokoontui Syyspäiville Tampereelle. Kuva: Rauno Nytorp

Noin 700 helluntailiikkeen johtajaa oli koolla torstaista lauantaihin Tampereella.

Helluntailiikkeen historian ensimmäiset Syyspäivät keräsivät torstaista lauantaihin Tampereelle noin 700 seurakuntien työntekijää. Helluntailaisten ”kirkolliskokous” järjestettiin aiemmin talvella, viimeksi puolitoista vuotta sitten Hämeenlinnassa.

Syyspäivien teemana oli johtajuuden hedelmät, ja pääpuhujana kuultiin Sveitsissä asuvaa pastoria ja pastorimentoria Werner Knieseliä.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Syyspäivillä äänestettiin työntekijän valtakirjan käyttöönotosta helluntaiseurakunnissa. Se päätettiin ottaa käyttöön äänin 144 puolesta, 77 vastaan (65/35 prosenttia äänistä). Valtakirjaan liittyviä yksityiskohtia tarkennetaan vielä, mutta valmisteleva työryhmä on ehdottanut valtakirjoja olevan neljä erilaista: pastoreille, lapsi- ja nuorisotyöntekijöille, muille seurakunnan työntekijöille sekä lähetystyöntekijöille. Valtakirjan anoo työntekijälle seurakunta, ja siinä on esimerkiksi koulutus- ja työkokemuskriteereitä. Koulutuskriteerit puhuttivatkin eniten Syyspäivien osallistujia.

Työntekijän valtakirja nähdään vahvalta maallikkopohjalta ponnistavassa helluntailiikkeessä erityisesti luottamus- ja turvallisuuskysymyksenä.

– Tarkoitus on muun muassa sitouttaa helluntailiikkeen työntekijät helluntaiherätyksen Uskon pääkohtiin ja yhteisiin periaatteisiin, joiden pohjalta työtä tehdään. Historiassa meillä on ollut pastoreita, jotka ovat itse nimittäneet itsensä tehtävään. Valtakirjakäytäntö vahvistaa seurakuntia, valtakirjaa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja Petteri Arasalo kertoi Syyspäivillä.