Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Helluntailaisten Talvipäivät antoi eväitä työhyvinvointiin

 

Ensi vuonna

Yli 800 osallistujaa kokoontui teeman ”Hyvinvoivat paimenet – hyvinvoiva seurakunta” ympärille. Helluntaikirkko ja Suomen Helluntaikansa ry julkaisivat yhteisen julkilausuman.

Helluntaiherätyksen ”kirkolliskokous” Talvipäivät päättyi lauantai-iltapäivänä Hämeenlinnassa. Päivillä tehtiin joukko päätöksiä, joihin helluntaiseurakuntien vanhimmistot olivat ottaneet kantaa tahoillaan ennen Talvipäiviä.

Päivillä päätettiin, että helluntaiherätyksessä aletaan valmistella pastorin valtakirjaa, joka voitaisiin myöntää seurakunnassa toimiville. Asiassa on vielä runsaasti tarkennettavia seikkoja, mutta tavoitteena on, että valtakirja valmistuu 2015 syksyksi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Valtakirjan arvioidaan parantavan turvallisuutta, lisäävän hengellisten johtajien vastuuta ja tuovan yhteiskunnallista luottamusta ja uskottavuutta.

Helluntaiherätyksellä ja evankelis-luterilaisella kirkolla on yhteinen neuvottelukunta, johon nimettiin poisjääneiden jäsenten tilalle Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen ja teologian tohtori Harri Koskela.

Talvipäivillä julkaistiin myös Suomen Helluntaiseurakuntien Uskon pääkohdat -julkaisu, joka avaa tarkemmin helluntaiherätyksen uskontunnustuksen sisältöä.

Suomen Helluntaikirkon ja Suomen Helluntaikansa ry:n hallitukset julkaisivat yhteisen julkilausuman, jossa kerrotaan osapuolten käyneen epävirallisia keskusteluja tavoitteena keskinäisen ymmärryksen ja veljesyhteyden lisääminen. Molemmat osapuolet kehottavat vaalimaan helluntailiikkeen yhtenäisyyttä ja kohtelemaan kunnioittavasti rekisteröitymisasiassa eri tavalla ajattelevia seurakuntalaisia.

Katso video julkilausumasta tästä.

Helluntaiherätyksen Talvipäivät järjestetään ensi vuodesta alkaen aina viikolla 40 Syyspäivinä. Vuonna 2015 järjestämisvastuussa on Tampereen helluntaiseurakunta ja vuonna 2016 Kotka.