Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Helluntailaiset: Seurakuntien rooli kasvamassa perhetyössä

 

Tuula Suominen (vas.)

Seurakunnilta toivotaan saatavan myös sellaista tukea, joka perinteisesti on katsottu yhteiskunnan sosiaalipalvelujen toimialaan kuuluvaksi, helluntaiseurakuntien työntekijäpäivillä Salossa todettiin.

Työttömyys tai yhteiskunnan myöntävien tukien väheneminen ovat ajaneet perheitä tiukkaan taloudelliseen tilanteeseen. Tällä on vaikutuksensa seurakunnan rooliin, todettiin helluntaiseurakuntien työntekijäpäivillä Salossa lokakuussa.

– Perheet yrittävät selvitä ilman apua usein hyvin pitkään. Seurakunnilta toivotaan saatavan myös sellaista tukea, joka perinteisesti on katsottu yhteiskunnan sosiaalipalvelujen toimialaan kuuluvaksi, terveystieteen maisteri Tuula Suominen puhui.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Uudet maahanmuuttajat lisäävät seurakunnassa olevien perheiden kirjoa. He eivät saa nopeasti ystäviä uudelta asuinseudultaan. Onneksi seurakunnat ovat ojentaneet auttavat kätensä tukeakseen heitä.

Perustehtävä ei saa unohtua

Työntekijäpäivän teemana oli Seurakunta muuttuvassa yhteiskunnassa.
– Nykyisin perheen perustaminen on siirtynyt aikaisempaa myöhäisemmäksi. Naiset ovat äidiksi tullessaan noin 30 -vuotiaita ja isät noin 32-vuotiaita. Perheen perustaminen on edelleen tärkeää ja yhteiskunnallisesti arvostettu asia, Tuula Suominen sanoi.

– Raamatun aikana oli erilaisia perheitä. Niiden erilaisuutta ei kuitenkaan sinänsä korosteta. Perheelle annettiin merkittävä rooli ja perheenjäsenille annettiin tärkeä tehtävä, jotka kokonaisuutena oikein toteutuessaan kuvastavat Jumalan ominaisuuksia.

Nuoret perheet tarvitsevat tukea, että he jaksavat arjen pyörityksessä ja kasvavat vanhemmuuteen.
– Tämän päivän vapaiden suuntien seurakunnassa nuoret aikuiset ovat usein varsin aktiivisia seurakunnassa. Perheen perustaminen muuttaa tilannetta radikaalisti.

Lapsiperheissä eletään melkoisessa oravanpyörässä. Tärkeää on näkökulma, minkä kautta olemassaolomme seurakunnassa jäsenenä muodostuu; tekemisen, olemisen tai Jumalan tuntemisen kautta, kertoi Tuula Suominen.

Käsky yhä voimassa

Pastori Tapio Sopanen puhui seurakunnan tehtävästä muuttuvassa yhteiskunnassa.

– Lähetyskäsky on yhä voimassa, mutta keinot sen toteuttamiseen ovat aikojen saatossa muuttuneet. Selkeä tehtävänanto on evankeliumin julistus kaikille ihmisille kaikkialla maailmassa. Kyse on yhteisvastuusta ja pyhästä velvollisuudesta. Yksilön perustehtävä on olla Kristuksen todistaja ja tämä on sidoksissa seurakunnan perustehtävään.