Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Raamattumaraton tukee perheiden raamatunlukua

 

Tänään julkaistu Raamattumaraton on tekijöidensä mukaan ”innostava apuväline lapsiperheiden raamattuhetkiin”. Siinä käydään läpi Raamatun ydinkohtia kirkkoraamatun tai valinnaisen lastenraamatun avulla. Raamattumaratonille tarvitaan kartta ja nettisivulta tulostettava lukuohjelma, jonka jokaiseen lukukappaleeseen liittyy kysymyksiä ja tehtäviä.

Kartta on kuvitettu eri raamatunkertomuksia kuvaavilla piirroksilla. Siihen merkitään eteneminen lukutahdin mukaan. Nettisivulta löytyy myös lisämateriaalia, kuten Raamatun aikajana, tietokilpailukysymyksiä, valmiita rukouksia ja yleistietoa Raamatusta.

”Monipuoliset lukuohjelmat mahdollistavat sen, että Raamattumaratonille voi lähteä monenikäisten lasten kanssa. Raamatun lukeminen ja pohtiminen yhdessä koko perheen kesken voi muodostua unohtumattomaksi seikkailuksi”, Raamattumaratonin tiedotteessa kerrotaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Sari ja Mikko Paavola ovat lastensa Joelin (6) ja Miikan (4) kanssa kokeilleet Raamattumaratonia perheen yhteisten iltahartauksien pohjana. Isä tai äiti luki lukuohjelman mukaisen kappaleen lastenraamatusta, minkä jälkeen mietittiin lukukappaleeseen liittyvää kysymystä ja tehtiin pieni yhteinen tehtävä. Lopuksi vielä rukoiltiin yhdessä.

– Varsinkin nämä tehtävät ja leikit innostivat poikia. Heille oli tärkeää, että isä ja äitikin leikkivät mukana. Me esimerkiksi esitimme Nooan arkkiin meneviä eläimiä ja hypimme niin monta kertaa kuin sanassa Mooses on kirjaimia, Sari kertoo.

­Raamattumaratoniin liittyy kolme etappipalkintoa ja loppupalkinto. Perhe päättää yhdessä palkinnot ennen maratonille lähtöään.

– Kivoin palkinto oli poikien mielestä se, kun leikimme koko perhe yhdessä junaradalla ja parkkitalolla. Ja vielä koko päivän! Sari nauraa.

Raamattumaratonin kaikissa lukuohjelmissa on 150 lukukappaletta. Paavolat lukivat Raamattua lähes joka ilta ja pääsivät maaliin noin puolessa vuodessa.

Raamattumaratonin ovat toteuttaneet Raamatunlukijain Liitto, Suomen Raamattuopiston Säätiö, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ja Suomen Vapaakirkon nuoret.

www.raamattumaraton.fi

 
Artikkelibanneri perussanoma