Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Helluntaikirkko: On vastuutonta ja vaarallista väittää, että koronarokotteen ottaminen olisi Raamatun opetuksen vastaista

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Suomen Helluntaikirkko muistuttaa, että viranomaisten suosituksia koronan leviämisen rajoittamiseksi on syytä edelleen noudattaa. Helluntaikirkko kehottaa myös koronarokotteen osalta luottamaan terveysviranomaisiin.

Suomen Helluntaikirkko julkaisi loppuvuodesta kannanoton, jonka Seurakuntalainen julkaisee tässä kokonaisuudessaan:

”Koronapandemia ei ole vielä ohi, ja se aiheuttaa monille inhimillistä kärsimystä ja myös pelkoa. Olemme helluntaiseurakunnissa pitäneet kiinni viranomaisten määräyksistä ja suosituksista, joilla pyritään rajoittamaan taudin leviämistä. Toivoa on herättänyt nopea koronarokotteiden kehittäminen, ja ensimmäiset rokotteet ovat tulossa Suomeen heti joulun jälkeen.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Koronarokotetta vastaan on kuultu myös kriittisiä ääniä, ja rokottamisvastaisuutta on perusteltu jopa Raamatun teksteillä. On kuitenkin hyvin vastuutonta ja vaarallista väittää, että koronarokotteen ottaminen olisi Raamatun opetuksen vastaista tai osa sielunvihollisen suurta eksytystä. Päin vastoin lääketieteen saavutuksista on nyt syytä kiittää Jumalaa, ja toimia tässäkin terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

Kokoontumisrajoitukset

Helluntaikirkon puolesta haluamme olla mukana rajoittamassa koronan leviämistä noudattamalla viranomaisten suosituksia toiminnassamme. Vaikka kaikki määräykset eivät suoraan rajoittaisi uskonnollisten yhdyskuntien jumalanpalveluksia, suosittelemme vahvasti samojen rajoitusten noudattamista myös helluntaiseurakunnissa.”