Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi myös tänä vuonna netissä

 

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi on kerännyt vuosittain parikymmentä tuhatta osallistujaa. Kuva vuoden 2017 tapahtumasta. (Konferenssitiedotus / Jarkko Laamanen)

Alkukesän kokoontumisrajoitukset eivät mahdollista ”hybridimallia”, jossa 100–200 ihmistä olisi kokoontunut Keuruulle IK-opiston alueelle. Leirintäalue on kuitenkin auki normaalisti.

Koronarajoitusten vuoksi helluntailiikkeen vuoden päätapahtuma Juhannuskonferenssi järjestetään tänäkin vuonna nettitapahtumana. Konferenssitoimikunta päätti asiasta kokouksessaan 23. huhtikuuta.

– Aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoitus nousee toukokuussa vasta 10:stä 20:een, konferenssi-isäntä Marko Halttunen kertoo.

Sansa neliöb. toukokuu, MJa

Tilannetta mutkistaa vielä se, että terveysviranomaisten mukaan henkilökunta, talkoolaiset ja esiintyjät on laskettava mukaan tapahtuman yleisömäärään.

Konferenssia suunniteltiin pitkään niin sanotun hybridimallin pohjalta. Toiveissa oli, että muutaman sadan hengen yleisö olisi voinut olla läsnä konferenssialueella ja tapahtumaan olisi ollut ennakkoilmoittautuminen. Loput olisivat seuranneet konferenssia netin kautta.

Ison Kirjan leirintäalue ja majoitustilat ovat avoinna asiakkaille juhannuksenakin. Nettikonferenssin ohjelma julkaistaan toukokuun alkupuolella.

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi on Suomen suurimpia hengellisiä kesätapahtumia.