”Aikaisempiin vuosiin verrattuna on selkeästi menty eteenpäin”

 

Erityisesti leirinnän palveluihin olemme erittäin tyytyväisiä, Joonas Morja kertoo.

Suuren perheen mobilisointi vaatii esivalmisteluita ja hyvää asennetta.

Sini ja Joonas Morjan seitsenlapsisen perheen liikutteleminen vaatii korkean tason logistisia kykyjä. Varsinkin, kun liikkeelle lähdetään kuuden pienen pojan kanssa, valmistelut ja erityisesti asenne tulee mitatuksi sekä vanhemmilla, että perheen pienimmillä.

Morjan perheeseen kuuluu seitsemän poikaa; Eelis 13, Selim 8, Tim 6, Emil 5, Noel 4, Hugo 2, Oliver 8kk. Kaikki vanhinta poikaa lukuun ottamatta ovat reissussa mukana. On aivan selvää, että tällaisella kokoonpanolla vilskettä riittää kaikissa tilanteissa. Pelkästään porukan pitäminen suurin piirtein kasassa on jo melkoinen haaste.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Helluntaiseurakuntien suurtapahtumassa Juhannuskonferenssissa on panostettu viimevuosina erityisesti perheiden viihtyvyyteen tuomalla erilaisia lapsille suunnattuja palveluita alueelle. Puuhateltta saa erityistä kiitosta myös Morjan perheen isältä, ”On erittäin tärkeää, että lapsille ja perheille on jotakin oheistoimintaa. Sillä voidaan taata, että perheet tulevat paikalle.”

Morjan perheessä koetaan tärkeänä myös se, että voidaan tarjota lapsille laadukasta, hengellistä sisältöä. ”Opeta poikasi jo nuorena tiensä suuntaa, niin hän ei siltä vanhanakaan eksy.” Joonas Morja tiivistää. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Lastenkokoukset innostavat kaikenikäisiä lapsia. (Eero Haarala)

Suuren perheen mobilisointi tarkoittaa esivalmisteluita ja hyvää asennetta. ”Onneksi totuimme jo Espanjassa asuessa tulemaan toimeen vain sillä välttämättömällä. On huomattavasti helpompaa lähteä liikkeelle, kun on valmis systeemi, jolla toimia ison porukan kanssa.” Perheen äiti Sini huokaa.

Parannettavaakin toki löytyy. Ruoan hintataso ja joidenkin palveluiden taso vaatii vielä hieman viilaamista. ”Aikaisempiin vuosiin verrattuna on selkeästi menty eteenpäin. Erityisesti leirinnän palveluihin olemme erittäin tyytyväisiä. Täyden kympin arvoisesti.” Joonas kehuu.

Hengelliseltä anniltaan konferenssi näyttää kohtaavan aika hyvin ainakin Morjan perheen tarpeita. Lastenkokoukset ovat erottamaton osa tapahtuman tarjontaa.

Puuhateltassa riittää pojille paljon erilaista puuhaa. Vielä kaikkiin pisteisiin ei ole ehditty, mutta ainakin mustameri on itsestään selvä kohde.