Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Heikki Arikka ei tullut valituksi piispanvirkaan Turussa – siirtyy diakoniapalvelujen toimitusjohtajaksi Poriin

 
Heikki Arikka

Heikki Arikka kertoi toukokuussa Radio Dein Viikon debatissa, että häntä on kannustettu hakemaan piispanvirkaa Turusta. Nyt kutsu kävi Poriin. Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi LaIne

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalissa kolmanneksi jäänyt Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka on valittu Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi.

Helsingin Malmin seurakunta tiedottaa Arikan aloittavan uudessa tehtävässä Porissa 1. kesäkuuta. Helsingin tuomiokapituli on vastaanottanut Arikan  irtisanomisilmoituksen Malmin kirkkoherran virasta.

Diakon on Satakunnassa toimiva yhteiskunnallinen hoiva-alan konserni, jonka pääpaikka on Pori. Diakonin nykyisen toimitusjohtajan Aku Kelton jäädessä eläkkeelle Arikkaan otettiin yhteyttä ja pyydettiin hakemaan tehtävää.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

– Minulle arvot muuttuvat todeksi tekojen kautta. Myös Jumalan rakkauden todellisuus toteutuu ennen kaikkea teoissa toinen toisiamme kohtaan. Diakonialaitoksen todellisuutta eletään vahvasti tekojen kautta. Se sopii hyvin minun pirtaani ja arvopohjaani, Arikka kommentoi valintaansa.

Heikki Arikka on toiminut Malmin seurakunnan kirkkoherrana kesäkuusta 2016 lähtien. Viiden vuoden aikana seurakunnassa on tehty monia muutoksia. Organisaatiota on uudistettu ja taloutta tervehdytetty. Samalla seurakunnassa on tehty mittavaa toimintakulttuurin muutosta ja pohdittu, mitä tarkoittaa ”ihmiskeskeinen seurakunta tämän päivän Helsingissä”.

– Uskon vahvasti kansankirkkoon, jolla on edelleen sijansa yhteiskunnassa ja ihmisten mielissä. Siksi olemme kohdistaneet Malmilla työtämme enemmän kaikkien alueen asukkaiden hyväksi ja panostaneet viestintään, jotta ihmiset tietäisivät, että olemme ylipäätään seurakuntana olemassa ja heitä varten, Arikka sanoo.

Heikki Arikka oli ehdolla marraskuussa Turun arkkihiippakunnan piispanvaalissa. Hän sai vaalissa 168 ääntä. Arikan edelle vaaliin ensimmäisellä kierroksella kipusivat Turun Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen 327 ja Mari Leppänen 357 äänellä.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)