Happoradio löysi Pelastajan Getsemanesta

 

Happoradion Aki Tykki kirjoitti hitin Jeesuksesta. Lauantaina kuullaan Raatihuone-ohjelman jakso

KUUNTELE KLIPPI.

– Raamattu on kiinnostava kirja ja vaikuttanut meidän yhteiskuntaan ihan hirvittävästi, sanoo muusikko Aki Tykki.

Happoradio-yhtyeen laulaja ja perustajajäsen paljastaa Radio Dein Raatihuone-ohjelmassa yhtyeen suurimman hitin Pelastajan syntyneen poppari Aki Tykin yrittäessä katsella maailmaa Jeesuksen näkökulmasta pitkäperjantain hengessä.

Happoradio-yhtyeen Pelastaja-kappale on kuulunut jo muutaman vuoden ajan lukuisten kotimaisten radiokanavien soitetuimpien kappaleiden listalle. Laulu on soinut myös kristillisenä kanavana profiloituvan Radio Dein soittolistalla.

Happoradio-yhtyeen laulaja ja lauluntekijä Aki Tykki paljastaa huomenna lauantaina kuultavassa Radio Dein Raatihuone-ohjelmassa kappaleen syntyneen evankeliumitekstien ja Jeesus Nasaretilaisen elämää kuvaavan 1970-luvun musikaalin inspiroimana.

IK-opisto vuosisop.,vko22-23, neliöb,MJa

– Minuun teki lapsena hirvittävän suuren vaikutuksen [Andrew Lloyd] Webberin Jesus Christ superstar -rockmusikaali, tai olisiko se jopa heviooppera. Muistin, että siellä oli biisi [Gethsemane], joka erityisesti sykähdytti minua. Kaivoin sen vuosien jälkeen – se kertoo hetkestä, jolloin Jeesus on Getsemanessa ja puhuu Jumalalle ja epäröi. Se on minusta kiehtovin juttu koko Raamatussa.

– Päätin, että kirjoitan laulun ja mietin, mitähän tästä tulee, kun poppari kirjoittaa tekstin Jeesuksen näkökulmasta, kun Jeesus puhuu Jumalalle.

Aki Tykki ja Hanna-Maria Helenius vieraina Radio Dein Raatihuoneessa lauantaina 11.10. klo 11-12. Uusinta maanantaina 13.10. klo 9-10 ja 13-14.

VIDEO: Jesus Christ Superstar – Gethsemane (1973) 

VIDEO: Happoradion Pelastaja (2010) 

Kuuntele Happoradion Aki Tykin kuvaus Pelastaja-kappaleen synnystä [toimittaja Ariel Neulaniemi, 2 min]:

 
Radio Dei Radiot_fi