Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Hanna Salomäki valittiin Kirkon tutkimuskeskuksen johtoon

 

Hanna Salomäki. Kuva: Erkki Jokinen

Yhteiskuntatieteiden tohtori, teologian tohtori Hanna Salomäki on valittu Kirkon tutkimuskeskuksen johtajaksi. Kirkkohallituksen täysistunto teki valinnan äänin 11-1.

Asian esitteli kirkkohallituksen täysistunnolle kansliapäällikkö Jukka Keskitalo. Tampereella sijaitseva tutkimuskeskus on kansliapäällikön toimiston alainen erillisyksikkö.

Hanna Salomäestä tulee valinnan myötä ensimmäinen nainen kirkon tutkimuskeskuksen johdossa. Aiemmat johtajat ovat Harri Heino, Kimmo Kääriäinen ja määräaikaisena johtajana tällä hetkellä toimiva Harri Palmu.

Salomäen erityisosaamista ovat herätysliikkeet, seurakuntien yhdistymiseen liittyvät kysymykset, uskontososiologia sekä kirkon henkilöstöön ja virkaan liittyvät kysymykset.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Hanna Salomäki tutki teologian väitöskirjassaan Tosi rakkaus odottaa -liikettä ja yhteiskuntatieteiden väitöskirjassaan herätysliikkeisiin sitoutumista ja osallistumista.

Salomäki aloittaa työssään heinäkuun alusta.

 
Artikkelibanneri perussanoma