Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hän kulkee vierellä joka hetki, hätääkös meillä on?

 

Järvenpääläinen eläkeläinen Rauha Pulkkinen lukee Raamattua joka päivä ja luottaa Jumalan huolenpitoon. Elämä tuntuu melko normaalilta poikkeusajoista huolimatta.

– Olen etuoikeutetussa asemassa, kun minulla on siirtolapuutarhamökki puutarhoineen. Tänä vuonna tulee jo 20 vuotta, kun olen saanut iloita siitä. On mukava päästä myös vaihtamaan ajatuksia naapureiden kanssa. Siellä on riittävästi etäisyyttä koronaakin ajatellen, Rauha sanoo.

Kerrostaloasunnon pöydällä vaasi on täynnä siirtolapuutarhasta poimittuja keltaisia narsisseja. Rauha kokee nimensä mukaan rauhaa tässä oudossa maailmanajassa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Ei minulla ole mitään valittamista, hän sanoo iloisesti. Rauha kuuluu Järvenpään seurakunnan aktiiveihin. Hän on vastuussa medialähetyspiiristä ja osin Toivoa naisille -piiristä. Kaikki on nyt tauolla.

– Onneksi on nettiyhteys, tietokone ja älykännykkä. Saan ihania viestejä ja soittelen ystäville ja sukulaisille. Olen asennoitunut siihen, että nyt ei tavata ketään, vaan pidetään yhteyksiä muulla tavalla.

Rauha näyttää kännykältä videon, jossa palomiehet pelastavat sorsanpoikasia yksitellen viemäristä. Emo odottaa katraan kanssa sopivan välimatkan päässä ja kun koko perhe on koossa, sorsat tepastelevat turvaan. Hellyyttävä video tuo mieleen Jumalan huolenpidon.

– Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä. Hän kulkee vierellä joka hetki, hätääkös meillä on?

Niitä, jotka tukahduttavat päivänsä ikävien uutisten äärellä, Rauha rohkaisee hakeutumaan toiveikkaampien sisältöjen pariin.

– Ei saisi katsoa liian paljon uutisia, jos on masentunut ja ahdistunut. Silloin pitäisi etsiä toivoa ja rohkaisua paremmista lähteistä. Taivas voi olla vaikka kuinka synkkä ja sataa. Aurinko on siellä takana ja hetken päästä taas Hän kulkee vierellä joka hetki, hätääkös meillä on? paistaa. Sen välillä unohtaa. Siinä jää niin kuin pilvet päälle, Rauha toteaa.

Korona-aika on tuonut Jumalan lähemmäksi

Rauha on vienyt mökille hengellisiä kirjoja. Puutarhahommien jälkeen hänellä on aikaa lukea. Välillä kirjoihin on ollut vaikea tarttua, mutta korona-aikana Rauha on huomannut hakeutuvansa lukemisen pariin. Moni asia koskettaa nyt, kun tilanne on toisenlainen.

– Tuntuu siltä, että sana on nyt paljon elävämpi. Kun on paljon Jumalan sanan kanssa tekemisissä, niin siitä kumpuaa iloa. Minulle on tärkeää säilyttää yhteys Jumalaan ja hänen sanaansa. ”Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja vanhurskautta ja kaikki tämä teille annetaan”, Rauha siteeraa Raamattua.

Hän aloittaa aamunsa lukemalla hengellisiä tekstejä, koska usko on hänelle ykkösasia. Helposti kaikki muu menee hiljentymisen edelle, jos ei huolehdi tärkeimmästä ensin. Rauha toivoo, että osaisimme nyt pysähtyä ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen.

– Kaikki, mitä elämässä on, on Jumalan lahjaa. Kun kaikki menee hyvin, Jumala voi jäädä kaukaiseksi ja päivät täyttyvät kiireellä ja kaikella muulla. Tämä on ollut hyvin puhuttelevaa aikaa, nyt on ollut mahdollista hiljentyä, Rauha kertoo.

Rauha Pulkkista on puhutellut viime päivinä Taluta tielläs -hartauskirjan tarina raamatunkohdasta, jossa Jeesus antoi sokealle miehelle näön. Kun Jeesus lähetti miehen kotiin, hän sanoi: ”Älä edes poikkea kylään.” (Mark. 8:26)

– Niinhän ne meidätkin passittaa nyt suoraan kotiin. Ei saa mennä edes kylään, Rauha nauraa.

Artikkeli on ilmestynyt myös Piplia-lehdessä 02/20

 
Pipliaseura artikkeliban. 21.3.-