Haluanko olla samanlainen kuin sinä

 

Kuva: Ari Vehosmaa

– Nousevat sukupolvet eivät yleensä kysele: ’Mikä on totta?’ He kysyvät: ’Haluanko olla samanlainen kuin sinä?’ Tämä nuorten ajattelutapa pakottaa meidät ajattelemaan uudelleen tapaamme elää ja ilmaista uskoamme todeksi, Turun vapaaseurakunnan johtaja, pastori Jopi Pietiläinen sanoo.

Jopi Pietiläinen kehuu Suomen vierailulle maaliskuussa tulevaa teksasilaista pastori John Burkea erääksi niistä, jotka ovat osanneet taitavimmin pukea sanoiksi seurakuntaelämän ja nuorten ajattelutavan välisen jännitteen.
– Burke on kirjoittanut aiheesta kirjan Täydelliset älkööt vaivautuko. Kirja ei ollut ainoastaan lukuelämys, vaan se vaikuttaa kaiken aikaa ajatteluuni ja työhöni. Kirjaa kannattaa pitää koko ajan saatavilla, sen sivuille on palattava uudelleen ja uudelleen.

Pietiläinen isännöi maaliskuun 22.–23. päivinä Turussa järjestettävää Mielenmuutos-seminaaria, jonka luennoitsijana John Burke palvelee. Seminaarin järjestää Global Leadership Summit -johtajuuskonferensseja syksyisin toteuttava GLS-Suomi (www.glssuomi.fi) yhteistyössä Turun vapaaseurakunnan kanssa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Aito, hoitava yhteisö

Turun seminaarin sisältö nousee John Burken uusimman maaliskuussa ilmestyvän Mielenmuutos-kirjan pohjalta.

– Miten viettää elämää, jossa on elämän maku? pastori John Burke kysyy ja vastaa:

– Syvin kaipuumme saa tyydytyksen vain läheisessä, toimivassa yhteydessä sekä Jumalaan että toisiin ihmisiin. Ja paras tapa rakentaa yhteyttä on oppia tuntemaan ne, joiden lähellä elää.

Pietiläinen toivottaa tervetulleeksi seminaariin:
– Meidän tehtävämme on nousta tuomaan muutos maahamme. Nyt on tarjolla rakennuspalikoita sen toteutumiseen.

Ennen Turun seminaaria John Burke on päävieraana ev.lut. kirkon Nuorten aikuisten työn valtakunnallisilla neuvottelupäivillä Nokian Eedenissä. 20.–21. maaliskuuta pidettävän tapahtuman järjestäjinä toimivat Tampereen seurakuntayhtymä, Tampereen hiippakunta ja Kirkkohallitus.

 

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024