Gospel-lattarit™ rytmittelee kymppisynttäreitään

 

– Juhlavuotenaan Gospel-lattarit™ tahtoo olla peili, josta voi nähdä itsensä Jumalan silmin, sanoo pääkouluttaja, tanssi- ja liiketerapeutti Asta Lehtimäki (kuvassa oik.). Kuva: Gospel-lattarit™

Kristillisen latinalaismusiikin tahdittama tanssitreeni juhlistaa merkkivuottaan harrastajaleirillä ja messulla 19.8., jossa DB Harmonics musisoi virsiä latinalaisrytmein.

Tampereen Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys aloitti vuonna 2003 gospel-jumpan, joka sai neljä vuotta myöhemmin rinnalleen Gospel-lattarit™.

Kristillisiä tanssitunteja on nykyisin ympäri Suomen, mm. evankelis-luterilaisissa seurakunnissa.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

– Niillä opetellaan tanssia perusteista lähtien. Ymmärtäminen tehdään helpoksi. Liikkeiden kautta etsitään myös elävää uskoa, turvallisia liikeratoja ja opitaan hahmottamaan oman kehon ainutlaatuista arvoa Jumalan luomistyönä, kertoo pääkouluttaja Asta Lehtimäki.

Tanssituntiin kuuluvat alku- ja loppurukous sekä kristillinen latinalaismusiikki.

– Tavoite on, että jokainen saa kokea onnistumisen iloa ilman suorituspaineita ja vertailua toisiin. Matalan kynnyksen treenit sopivat kaikenikäisille, -näköisille ja -kokoisille.

Lehtimäen mielestä naiseutta ja tervettä itsetuntoa vahvistava liikuntamuoto on paikallaan suorituskeskeisyyden ja äärimmäisten ulkonäköihanteiden maailmassa.

Gospel-lattarit™-pääjuhlaa vietetään elokuussa Tampereella, jonne harrastajat kokoontuvat vuotuiselle leirilleen.

Lauantaina 19.8. pidetään kaikille avoin juhlamessu Vanhassa kirkossa kello 19.

– Yleisö on tervetullut jo puolta tuntia aiemmin kirkon liepeille kuulostelemaan kristillisen latinalaismusiikin rytmejä.

Messussa liturgeina toimivat Minnamaria Tammisalo ja Kari Salonen. Gospel-lattarit™-pääkouluttaja Piialiina Helminen saarnaa ja Asta Lehtimäki juontaa.

Muusikkoina palvelevat Taneli Helminen ja DB Harmonics, joka on levyttänyt latinalaisrytmisen virsilevyn.

– Tulossa on eläväinen, mutta myös arvokas, suomalaista virsiperinnettä kunnioittava messu, Asta Lehtimäki luonnehtii.