Ministeriön hankeraha piristää seurakuntien liikuntatarjontaa

 

Nämä liikunnalliset hetket koettiin Kiimingin seurakunnan rippileirillä kesällä 2013. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Nuori kirkko ry on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahaa liikunnallisen lapsi- ja nuorisotyön kehittämiseen. Hiippakuntiin rekrytoidaan paraikaa liikunta-agentteja.

Syksy käynnistää tutkimus- ja tiedonkeruuhankkeen Suomen ev.lut. seurakunnissa. Siinä selvitetään, millaista liikunnallista toimintaa seurakunnissa nykyisin järjestetään sekä sen systemaattisuus ja kasvatuksellisuus.

Kartoitus kuuluu kaksivuotiseen Nuori kirkko ry:n hankkeeseen, joka selvitystyön jälkeen alkaa kehittää liikunnallisia työkaluja seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Yksi tavoite on lanseerata uusi, liikuntaan ja pelillistämiseen pohjautuva kerho- ja leirityön malli, sanoo hankkeen koordinaattori Jukka Jylhä Nuori kirkko ry:stä.

Juuri nyt hän kokoaa liikunta-agenttiverkostoa Suomen ev.lut. kirkon hiippakuntiin.

Jokaiseen hiippakuntaan rekrytoidaan yksi liikunta-agentti, joka saa työstään maksimissaan 2 000 euron korvauksen vuodessa.

– Kysymys ei ole työsuhteesta vaan mm. matkakulujen ja päivärahojen maksamisesta. Ministeriön tuki on sen suuruinen, ettei se riitä kattamaan oman hanketyöntekijän palkkaamista.

Liikunta-agentti kerää liikuntatietoa hiippakuntansa seurakunnista, raportoi löydöksistään ja viestii niistä mm. sosiaalisessa mediassa.

Hän pääsee mukaan valtakunnalliseen kehittämis- ja hanketyöhön.

Hakuaikaa on jäljellä kuukauden verran.

– Nuori kirkko ry haluaa olla mukana ideoimassa ja uudistamassa seurakuntien liikuntakasvatusta, jotta liikunnasta tulisi yhä kiinteämpi osa lasten ja nuorten arkea. On hienoa, että hanke sai ministeriöltä rahoituksen.

Liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen -hanketta koordinoi työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii asiantuntija Mikko Mäkelä Kirkkohallituksesta.

Nuori kirkko ry kehittää ja palvelee evankelis-luterilaisissa seurakunnissa toteutuvaa lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä. Kohderyhmää ovat 0–29-vuotiaat.

 

Aiheet