Evankelistat kokoontuvat Lahteen

Muun muassa Jippu ja Jukka Leppilampi ovat etsimässä evankeliointiin uusia tuulia Lahden Helluntaikirkossa. Kuva Pentti Heinonen

Uskovat yli kirkkokuntarajojen on kutsuttu kertomaan hyvää uutista Jeesuksen lunastustyöstä ja ylösnousemuksesta. Perinteeksi muodostuneeseen evankelistojen koulutustapahtumaan odotetaan jälleen useita satoja osallistujia.

Maamme laajin evankeliointiin valmentava yhteiskristillinen tapahtuma, Evankelistojen yhteyspäivät, järjestetään ensi viikolla Lahdessa. Pääosin Lahden Helluntaikirkossa ja Ristinkirkossa 15.–16. elokuuta pidettävien tilaisuuksien teemana on ”Yhteinen tehtävä”.

Yhteyspäiville odotetaan edellisvuosien tapaan useita satoja ilosanoman levittämisestä kiinnostuneita.

Verkostoitumisen ja keskinäisen tutustumisen lisäksi tapahtumassa päivitetään evankeliointia 2000-luvun haasteisiin monissa ajankohtaisissa kanavissa. Aiheina ovat muun muassa evankelistan kutsumus sekä erilaiset työkentät ja -välineet aikamme kulttuurin keskellä. Kanavatyöskentelyssä tarkastellaan myös alakulttuurien haasteita, taiteiden hyödyntämistä evankelioimistyössä, urheilulähetystä, armolahjojen käyttöä ja ihmisten kohtaamista kadulla.

Uutta ohjelmassa on JumalAuta-klubi, jossa tunnustavat kristityt muusikot esiintyvät samalla lavalla muiden artistien kanssa. Lisäksi yhteyspäivien ohjelmaan kuuluu kaikille avoimia Gospelmissioiltoja.

– Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki tavoittavasta evankelioimistyöstä kiinnostuneet, järjestelytyöryhmän puheenjohtaja Mari Turunen rohkaisee.

Yhteyspäivien erityispiirre on ollut seurakuntarajat ylittävä yhteys. Lahden helluntaiseurakunnan johtava pastori Petri Viinikkala toivoo, että myös tämän vuoden Evankelistojen yhteyspäivät voisi varustaa ja sytyttää evankelistoja yli kirkkokuntarajojen.

Ensimmäiset Evankelistojen yhteyspäivät järjestettiin Lahdessa vuonna 1995 evankelista, rovasti Kalevi Lehtisen koollekutsumana. Lehtisen näkynä oli koota yhteen eri taustayhteisöissä ja seurakunnissa palvelevat evankelistat.

Lisätietoja täältä.