GLS 2017 ylitti odotukset: vaikuttavaa opetusta maailmanluokan puhujilta

 

Bill Hybels isännöi GLS 2017 -konferenssia, joka keräsi 12 000 kuulijaa Willow Creek Community Church -kampukselle, 160 000 kuulijaa yli 600:ssa paikassa ympäri Pohjois-Amerikkaa. Kuva Karoliina Leikkari.

Vuosittainen Willow Creek Community Church -seurakunnassa järjestettävä Global Leadership Summit (GLS) vei johtajat isojen kysymysten äärelle. Puhujat painottivat muun muassa oikeudenmukaisuutta, rohkeutta ja rehellisyyttä johtamisessa.

Seurakunnan perustaja ja johtava pastori sekä GLS-konferenssien perustaja Bill Hybels pyysi kuulijoita muistelemaan: ”Kuka oli ensimmäinen, joka tunnisti taitosi johtajana? Kuka uskoi sinuun enemmän kuin sinä itse?” Aikuisen rohkaisu on lapselle ja nuorelle usein varhaisvaiheessa merkittävää.

Hybels kertoi omasta polustaan keppostelevasta koulupojasta seurakunnan johtajaksi ja muistutti, että Jumala on suunnitellut, milloin kukin elämänjakso päättyy. Hän suuntasi kuulijoiden mietteet seuraajasuunnittelun merkitykseen kertomalla prosessista, joka on tähdännyt hänen seuraajansa löytämiseen. Kuulijat odottivat jännittyneinä uutista seurakunnan tulevasta johtavasta pastorista, mutta vielä ei ollut sen aika. Uutisia on kuitenkin odotettavissa pian.

Kylväjä Neliöb. 1.-14.12. MJa

Seurakunnat voivat oppia eri alojen johtajilta

Konferenssin puhujakavalkadi oli tänäkin vuonna vaikuttava. Hybelsin lisäksi puhujina olivat Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg, menestyskirjailija Marcus Buckingham, Equal Justice Initiative -järjestön perustaja ja johtaja Bryan Stevenson, Whitespace at Workin toimitusjohtaja Juliet Funt, The Profit -ohjelmasta tuttu Marcus Lemonis, Pensylvanian yliopiston professori Angela Duckworth, Googlen johtava neuvonantaja Laszlo Bock, ruandalainen Rauhan ja anteeksiantamuksen puolestapuhuja Immaculée Ilibagiza, International Justice Mission -järjestön perustaja ja toiminnanjohtajan Gary Haugen, kirjailija Fredrik Härén, johtajuuskirjailija ja pastori Andy Stanley sekä Daystar Christian Centre in Nigeria -seurakunnan perusta ja pastori Sam Adeyemi.

Immaculée Ilibagiza selvisi Ruandan kansanmurhasta kyyhöttämällä pienessä vessassa 91 päivää. Kuva Karoliina Leikkari

Immaculée Ilibagizan elämäntarina on koskettava. Hän selvisi hengissä vuoden 1994 Ruandan kansanmurhasta. Yhtä veljeä lukuun ottamatta koko hänen perheensä menehtyi. Immaculée kyyhötti 91 päivää hiljaan pienessä vessassa useiden muiden kanssa. Hän on kuitenkin oppinut antamaan anteeksi ja haastaa löytämään keinon antaa anteeksi meitä vastaan rikkoneille.

GLS-konferenssi tarjosi paljon kotiin vietävää. Willow Creek Community Church -seurakunnassa oli paikalla 12 000 kuulijaa. Kuva Karoliina Leikkari.

GLS-konferenssi kokosi 10.–11.8. South Barringtoniin noin 12 000 kuulijaa. Samaan aikaan konferenssia seurattiin Pohjois-Amerikassa yli 600 paikassa, joissa oli yhteensä yli 160 000 kuulijan yleisö. Suomessa GLS-konferenssit järjestetään marraskuussa Tampereella, Oulussa ja Helsingissä sekä helmikuussa 2018 Vaasassa.