GLS-konferenssin puhuja: Johtajuus on aina palvelevaa

 

GLS-konferensseja järjestetään vuosittain yli sadassa maassa. Valkokankaalla GLS-konferenssin perustaja

Johtajuuden ytimessä on halu uhrautua toisten hyvinvoinnin vuoksi, konsultti-kirjailija Patrick Lencioni muistutti Global Leadership Summit -johtajuuskonferenssissa.

The Table Group -konsulttiyrityksen johtaja ja menestyskirjailija Patrick Lencioni puhui tämän vuoden Global Leadership Summit (GLS) -johtajuuskonferenssissa johtajien vaarallisimmista virheistä. Ensimmäiseksi virheeksi hän mainitsi johtajaksi ryhtymisen vääristä motiiveista.

– Johtajuuden motiivina tulisi olla halu uhrautua toisten hyvinvoinnin vuoksi – vaikka takuita tämän sijoituksen kannattavuudesta ei olisi. Jos olemme johtajia itsemme tähden, jätämme jälkeemme vain kyyneliä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Lencioni kyseenalaisti puheet palvelevasta johtajuudesta.

– Ei ole olemassa muunlaista johtajuutta kuin palvelevaa johtajuutta. Ilman palvelemista johtajuus on taloustiedettä, Lencioni herätteli.

Kahdeksi muuksi johtajuuden vaarallisimmaksi virheeksi konsultti määritteli kyvyttömyyden hyväksyä ja näyttää omaa haavoittuvuuttaan sekä oman identiteetin rakentamisen johtajuuden varaan. Kolmen vaarallisimman virheen yhdistäväksi tekijäksi Lencioni näki ylpeyden, josta jokaisen johtajan tulisi pyrkiä eroon.

Lencionia kuultiin vuoden 2014 GLS-konferensseissa lokakuun lopussa Tampereella ja Joensuussa sekä 7.–8. marraskuuta Helsingissä. Marraskuun loppupuolella, 21.–22.11., järjestetään tämän vuoden viimeinen Suomen konferenssi Pietarsaaressa. Global Leadership Summit on kansainvälinen johtajuuskoulutus, joka on lähtöisin Yhdysvalloista Willow Creec Community -seurakunnasta. Suomessa GLS-konferensseja on järjestetty vuodesta 2006.

Elina Rautio