Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Gateway -kirkko avasi uuden vankilaseurakunnan USA:ssa – Yli 500 vankia tuli uskoon

 

Jo yli 500 vankia on tullut uskoon texasilaisessa vankilassa sen jälkeen, kun sinne avattiin seurakunta viime marraskuussa.

Dallasissa, Texasissa sijaitseva Gateway -kirkko avasi uuden seurakunnan osavaltion suurimpaan, huipputurvalliseen vankilaan, Christian Post uutisoi. Kirkko suunnittelee myös kymmenen muun vankilaseurakunnan avaamista lähitulevaisuudessa.

Pastori Robert Morris kertoi sunnuntaijumalanpalveluksessa seurakunnalleen: ”Meillä on uusi kampus. Tulette todella yllättymään.” Sen jälkeen hän näytti videon paljastaen, että viime marraskuussa kirkko avasi uuden seurakunnan Coffieldin vankilassa, jossa on vangittuna 4000 rikollista. Reilut 650 miesvankia osallistui megakirkon ensimmäiseen jumalanpalvelukseen ja yli 500 heistä teki päätöksen seurata Jeesusta.

”Gateway on tehnyt suuren vaikutuksen elämääni, koska monella meistä ei käy vieraita. Se, että te tulette tänne ja jaatte rakkauttanne meille on todella vaikuttanut elämäämme”, yksi vangeista kertoo videolla.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Pastori Morris paljasti, että Stephen Wilson – entinen vanki, joka opiskeli papiksi ja on toiminut vankilapastorina vuosien ajan – tulee työskentelemään Gatewayn Coffieldin seurakunnan pastorina.

”Me toivotamme teidät tervetulleiksi ja rakastamme teitä. Olemme veljiänne ja sisarianne Kristuksessa ja olemme innoissamme uudesta seurakunnastamme”, Morris hehkutti aplodien säestämänä.”

Fox News -kanavan mukaan Coffieldin vankilaseurakunta toimii samalla tavoin kuin mikä tahansa seurakunta. Vangit toimivat erilaisissa palvelutehtävissä, kuten miksaajina, ovimiehinä ja ylistyksenjohtajina.

Seuraavien kahden vuoden aikana Gateway on suunnitellut avaavansa kymmenen seurakuntaa vankiloihin, jotka ovat 100 mailin eli noin 160 kilometrin säteellä nykyisistä Gatewayn seurakunnista. Kaikissa seurakunnissa toimii pienryhmiä vankien perheille.

Kirkon nettisivuilla kerrotaan Christian Postin (5.2.) mukaan, että ”Gateway istuttaa seurakuntia vankiloiden sisälle ja rakentaa yhteisön vankilamuurien sisäpuolelle, jotta vangit voivat tuntea olevansa osa seurakuntaperhettä. He voivat osallistua säännöllisesti jumalanpalveluksiin ja opetukseen, joka keskittyy opetuslapseuteen, avioliittoon ja vanhemmuuteen auttaen vankeja valmistautumaan vankilan jälkeiseen elämään.”

Scott Highberger, entinen vanki, joka nyt palvelee vankilapastorina Road to Life -kirkossa Michiganissa, kertoi aiemmin Christian Postille, että Jumala käyttää usein vankilaa paikkana, jossa vangit voivat kokea mudonmuutoksen.

”Ulkopuoliselle maailmalle vankila on rangaistuslaitos. Minulle vankila oli paikka, jossa saatoin olla yksin Jumalan kanssa, aloittaa toipumisprosessin, olla kaukana negatiivisista vaikutteista ja olla riisuttuna kaikesta. Löysin vapauden vankilassa. Jeesus jättää 99 lammasta löytääkseen sen yhden kadonneen. Täältä vankilasta voi löytyä yltäkylläinen elämä”, pastori vakuuttaa.