Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Francis Chan kehottaa kristittyjä erottumaan joukosta

 

Francis Chan, 48, kehottaa kristittyjä karttamaan ”maailman” suosioon pyrkimistä ja suostumaan hyljeksittynä olemiseen.

Francis Chan puhui 16. heinäkuuta sadoille tuhansille kuulijoille Together 2016 -tapahtumassa Washingtonissa, ja hänen sanansa saivat vastakaikua. ”Erottuminen joukosta” ei hänen mukaansa ole ”suosituksi tulemista”.

Chan kehotti kristittyjä myös varomaan opetusta, että taivaaseen on monia teitä ja ettei viimeistä tuomiota ole olemassa. Hän sanoi, että kristittyjen tulee muistaa, että ainoa tie taivaaseen on Jeesus Kristus, joka tulee eräänä päivänä takaisin.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Hän kertoi haluavansa seistä Jeesuksen ristin juurella ja tulla mieluummin hylätyksi Jeesuksen rinnalla kuin seistä maailman joukoissa.

Together 2016 -hankkeen tavoitteena oli koota yhteen miljoona ihmistä rukoilemaan, ylistämään Jumalaa ja ”resetoimaan” (palauttamaan alkutilaan) uskonsa. Loppujen lopuksi ennätyshelteessä Washingtonin National Mall -puistoon kokoontui — joidenkin arvioiden mukaan — jopa 500 000 osallistujaa.

Tapahtuma oli kuitenkin pakko keskeyttää viisi tuntia ennen aiottua loppumisaikaa, sillä ensiaputelttoihin tuotiin niin runsaasti helteen näännyttämiä.

Chan on suosittu puhuja ja raamatunopettaja sekä Yhdysvalloissa että kansainvälisesti, ja hänen kirjansa Grazy Love, joka on julkaistu suomeksi nimellä Hullua rakkautta (suom. Paula Erkintalo, Päivä 2012), on ollut myyntimenestys. Kirjan ensimmäinen painos ilmestyi Yhdysvalloissa vuonna 2008, seuraavana vuonna sitä oli myyty yli puoli miljoonaa kappaletta ja vuoteen 2011 mennessä yli miljoona. Uusia painoksia otetaan jatkuvasti.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024