Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Fifteen-leirit saavuttivat teini-iän

 

15-kesäisille toiminnallisuus on tärkeää. Kuvassa letkajuoksukilpailu Kukkolan leirikeskuksen Fifteenillä. Kuva: Kukkolan leiriläiset

Viisitoistavuotiaille suunnattuja seurakuntakouluja on järjestetty helluntaiherätyksessä jo 15 vuotta. Leirit kokoavat ikäluokan nuoria Raamatun perustotuuksien äärelle ja tutustumaan muihin nuoriin.

Tutustumista samanikäisiin nuoriin, hauskanpitoa ja Jumalan kohtaamista. Niistä on hyvä Fifteen-leiri tehty. Rippikoulua vastaavan seurakuntakoulun päätarkoituksena on vahvistaa 15 vuotta täyttävien nuorten hengellistä elämää ja uskovan identiteettiä.

Helluntaiherätyksen Fifteen-leirejä eli ”fiftareita” järjestetään alueellisesti Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Etelä-Suomessa. Seinäjoen helluntaiseurakunnan perinteenä on ollut järjestää kaksi leiriä Espanjan Fuengirolassa. Valtakunnallisista Fifteen-leireistä vastaa Iso Kirja -opisto.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Tänä vuonna molemmat Ison Kirjan leirit ovat tupaten täynnä, koulutus- ja konferenssikeskus Ison Kirjan nuorisotoimintojen johtaja Jukka Piirainen iloitsee.

”Paras leiri ikinä!”

Pääkaupunkiseudun ja Tampereen yhteinen leiri järjestettiin kesäkuun alkupuolella Pälkäneellä Helsingin Saalem-seurakunnan ja Tampereen helluntaiseurakunnan yhteisessä Kukkolan leirikeskuksessa. Koleasta säästä huolimatta leiriläiset kuvailivat yhdeksänpäiväistä yhdessäoloa ”mahtavaksi”, ”huipuksi”, ”tosi kivaksi” ja ”parhaaksi leiriksi ikinä”.

Tamperelainen Kaarlo Junkkari näkee Kukkolan Fifteen-leirin ilmapiirin ainutlaatuisena.

– Täällä ihmiset ovat paljon mukavampia kuin yleensä esimerkiksi koulussa. Täällä ei ole sorsimista tai sitä, että yritetään dominoida toisia ja saada heidät epävarmaksi.

Junkkari kehuu myös keittiöworkshopia, jossa pääsi muun muassa kuorimaan perunoita, tekemään hampurilaisia ja leipomaan pikkuleipiä. Kolmena leiripäivänä pidetyt valinnaiset workshopit keskittyivät keittiön lisäksi musiikkiin, valokuvaukseen, taiteeseen ja urheiluun. Lisäksi leiriohjelma koostui raamattutunneista, pelailusta, saunomisesta ja uimisesta, sketsejä ja yhteisleikkejä sisältävästä ”iltahubasta” sekä Jumalan kohtaamiseen keskittyvästä iltahartaudesta.

– Meillä on ollut parina iltana mahtavia rukoushetkiä, joissa Jumala on koskettanut, kertoo ryhmänohjaajana toiminut Sofia Kaikkonen.