Fidan ja Hesburgerin yhteinen hyväntekeväisyyskampanja tulee ravintoloihin

 

Lasten paikka ei ole raskaissa ja vaarallisissa töissä

Kampanjan tarkoituksena on saada 280 bangladeshilaista slummilasta kouluun. Lahjoitukset menevät lyhentämättöminä perille, sillä Hesburger maksaa kaikki keräyksestä koituvat kulut.

– Hesellä on asiakkaita varmaan vauvasta vaariin. Voi olla, että tavoitetaan sellainen ryhmä, joka ei vielä ole ollut tämäntyyppisessä työssä, kertoo Hesburgerin perustaja Heikki Salmela kampanjasta.

Salmela on itsekin vieraillut Bangladeshissa, jossa köyhyys pysäytti ja puhutteli syvästi.

– Suomessa köyhä ihminenkin on miljonääri bangladeshilaisiin nähden, kiteyttää Salmela.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Salmelan perhe päätti tehdä asialle jotain ja alkoi etsiä kumppania eri avustusjärjestöistä. Yhteistyö Fidan kanssa käynnistyi vuonna 2005.

– Löysimme hyvän yhteistyökumppanin Fidasta. Tässä ei auta pelkkä raha, vaan tarvitaan tiimi, joka tekee homman ja tuntee paikallisen kulttuurin, listaa Salmela.

Fidalla on Bangladeshissa Dhakassa Ulkoministeriön tukema slummiyhteisön kehityshanke, joka tekee kokonaisvaltaista slummiyhteisön kehitystyötä.

Hankkeen yhteydessä toimivan slummikoulun yhteyteen valmistui viime vuonna Hesburgerin rakennuttama koulu. Koulun avajaisjuhla oli Salmelalle mieleenpainuva hetki.

– Luokkahuoneissa oli iloisia ja opinhaluisia lapsia. Järeämmälläkin bisnesmiehellä tuli tippa silmään.

Pelkkä rakennus ei riitä, vaan nyt tarvitaan varat slummikoulun 280 slummilapsen koulunkäyntiin. Jokaista lahjoitusta tarvitaan.

– Hesburger-yhteistyö on ainutlaatuinen mahdollisuus Fidalle. Taistelemme yhteisen päämäärän puolesta, kommentoi Fidan markkinointijohtaja Aki
Turunen.

Salmela korostaa, että kouluprojekti ”ei ole hetken huumaa”, vaan sitä tehdään pitkällä tähtäimellä.

– Kyllä tätä nyt vuosia tehdään. Koulua ei rakennettu sen takia, että ollaan muutama viikko.

Kampanja on esillä keväällä Hesburgerin verkkosivustolla (www.hesburger.fi/slummikoulu) ja toukokuussa yli 250 ravintolan tarjotinpa pereissa. Asiakkaat voivat lahjoittaa Fidalle tekstiviestein ja verkon kautta. Kampanjan tuotoilla mahdollistetaan 280 slummilapsen koulunkäynti Bangladeshissa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie