Fida on valmiina toimittamaan humanitaarista apua Ukrainaan

 

Sota Ukrainassa on jo aiheuttanut humanitaarisen hätätilan.

Fidan kumppaniseurakuntien työntekijät raportoivat torstaiaamuna, että esimerkiksi Pohjois-Ukrainassa vain 40 kilometrin päässä Venäjän rajalta sijaitsevassa Šostkan kaupungissa on katkaistu vesi ja polttoaine on pian lopussa. Ihmiset ovat paniikissa, monilla ei ole paikkaa, mihin paeta.

Fida aloittaa hätäapukeräyksen Ukrainan hyväksi. Maassa toimii useita evankelisia seurakuntia, joiden kautta apua voidaan toimittaa yhteisöille. Avuntarve tulee jatkumaan pitkään.

IK neliöb. vko 25-26.MJa

Lähetystyöntekijä Kirsi Hekkala: ”Köyhimmät eivät välttämättä tiedä, mitä tapahtuu”

Fida toimii Ukrainassa Taka-Karpaattien ja Sumyn (Sumskaja) alueilla. Työhön sisältyy muun muassa pyhäkouluja, naisten piirejä sekä ruoka-apua köyhissä romaniyhteisöissä, paikallisten evankelisten seurakuntien kautta. Helluntaiseurakuntien lähetit Kirsi ja Veikko Hekkala asuvat Länsi-Ukrainan Užhorodissa. Nyt he ovat Suomessa, ja pitävät yhteyttä paikallisiin työtovereihinsa päivittäin.

–Tehtävämme on nyt tukea ja rohkaista ukrainalaisia ystäviämme. He ovat kertoneet, että tuki merkitsee heille tässä tilanteessa todella paljon. Heidän on tärkeää kuulla, etteivät he ole yksin.

Maaseudun syrjäisimmissä yhteisöissä on Hekkalan mukaan tällä hetkellä paljon epätietoisuutta. Esimerkiksi lukutaidoton väestö ei välttämättä tiedä, mitä tapahtuu ja kuinka pitäisi toimia.

–Kumppaniseurakuntamme ovat rohkealla mielellä ja valmiina auttamaan.

Fida seuraa tilannetta Ukrainassa.

Muista Ukrainan kansaa rukouksin!

 
Fida artikkeliban. 22.6. alkaen MJa

Aiheet